fbpx

Сівши в машину, завжди відсуваю крісло максимально назад. І це може врятувати мені життя!

Зізнаємося самі собі в тому, що ніколи (ну або майже ніколи) не читаємо інструкції по експлуатації. Саме з цієї причини мало хто знає про те, що при водінні автомобіля слід відсувати водійське крісло максимально назад. Чому це так важливо? Насправді пояснення дуже просте, пише Novate.

Якщо у вас у власності знаходиться більш-менш сучасний автомобіль (а це так з ймовірністю 9 до 10), то слід взяти керівництво по експлуатації улюбленої машини і перевірити, чи немає там одного цікавого пункту щодо положення водійського крісла під час їзди.

Справа в тому, що ця тонкість на сьогоднішній день прописана майже в кожному керівництві, але при цьому, абсолютна більшість автомобілістів через незнання ігнорує цю рекомендацію. Про що ж ідеться?

Вся справа в тому, що в багатьох посібниках з експлуатації рекомендується відсувати водійського крісло максимально назад. Більшість водіїв з досвідом скаже, що в цьому немає ніякої логіки, адже крісло слід «підігнати під себе». В іншому випадку, буде банально незручно їздити.

Заковика в тому, що разом зі згаданою вище рекомендацією, керівництво наказує тримати руки під час їзди злегка зігнутими в ліктях. У чому логіка таких дивних порад?

Насправді стосуються вони питання безпеки. Логіка надзвичайно проста – чим далі водій від рульового колеса під час їзди, тим вище ймовірність того, що в разі ДTП він не отримає серйозних трaвм і не буде затиснутий спотвореною конструкцією авто в разі фронтального зіткнення. Само собою, все це має хоч якесь значення, якщо водій дотримується всіх інших заходів безпеки, в тому числі постійно пристебнутий ременем безпеки.

Читайте також: Агент ФБP розповів, чому завжди завертає ключі від автомобіля в фольгу. Вам варто робити так само!

Тим не менш, така проста річ, як відсунуте на декілька сантиметрів крісло може врятувати вас від травм.

Поділіться цією інформацією з друзями!

You cannot copy content of this page