fbpx

Список речей, які варто зробити вже в 20 років, щоб у 30 бути мільйонером

Портал Мізки.ком. опублікував список з 11 речей, яким потрібно приділяти підвищену увагу вже в 20 років. Завдяки такому підходу можна забезпечити собі наявність великих сум на банківському рахунку вже до 30-річчя. Звичайно ж, автори цього переліку не можуть гарантувати всім успіх, але виконання описаних нижче нескладних рекомендацій може суттєво наблизити вас до успіху.

11 речей, які потрібно зробити в 20 років, щоб в 30 бути мільйонером

«На вільному ринку кожен може заробити стільки, скільки хоче» − запевняє мільйонер Стів Сіболд, котрий опитав понад 1200 найбагатших людей світу. Це стосується саме тих, кому за 20.

Щоб допомогти вам досягти семизначного числа до 30-ти років, ми виділили 11 порад тих, хто став мільйонером у молодому віці, а також тих, хто опитав близько сотні мільйонерів.

1. Сконцентруйтесь на заробітку

«У сучасному економічному середовищі ви не можете постійно дотримуватися свого власного способу здобуття статусу мільйонера» − пише Грант Кардон, котрий в 21 рік розорився та заліз у борги, а вже до 30 став мільйонером. «Передусім сконцентруйтесь на підвищенні свого доходу в кілька разів. Мій дохід складав 3000 доларів на місяць, а через дев’ять років зріс до 20 000 доларів на місяць».

Почніть заробляти гроші – це спонукатиме вас контролювати джерело прибутку та знаходити нові можливості.

Читайте також: Звички багатіїв: 13 звичок мільйонерів, які всього досягнули самі

Потрібно просто заробити більше грошей. І хоча часто це легше сказати, ніж зробити, все ж більшість людей завжди мають вибір. Наприклад, прочитати про 50 способів отримати додатковий прибуток; про те, як знайти високооплачувану роботу; як отримати пасивний дохід; з чого розпочати власний бізнес та інші поради підприємця, котрий заробляє до 170 000 доларів на місяць.

2. Створіть декілька джерел прибутку

Один із способів заробити більше – збільшити кількість джерел прибутку.

Томас Корлі п’ять років проводив опитування мільйонерів і дізнався, що багато хто з них створює собі декілька джерел прибутку: 65% опитаних мають три джерела, 45% – чотири, і 29% мають п’ять або більше джерел прибутку.

Ці додаткові джерела включають оренду нерухомості, інвестиції на фондовому ринку та спільну часткову власність у додатковому бізнесі.

«Три джерела прибутку можна назвати магічним числом для майбутніх мільйонерів, про яких написано у моїй книзі «Звичаї багатих» (Rich Habits), але варто зазначити, що чим більше джерел прибутку ви зможете створити у своєму житті, тим безпечнішим буде ваше фінансове становище».

3. Заощаджуйте, щоб інвестувати, а не щоб просто заощаджувати

Г. Кардон пише: «Єдиний сенс заощаджувати гроші – інвестувати їх. Покладіть свої заощадження на безпечні, непорушні (недоторкані) рахунки. Ніколи не використовуйте ці рахунки, навіть у критичних ситуаціях. Це спонукатиме вас продовжити збільшувати свої доходи. До цього дня я розорявся щонайменше двічі на рік, тому що завжди інвестував свої активи у підприємства, до яких не мав доступу».

Інвестиції – не така вже й складна чи ризикована справа, як це нам іноді здається.

Найлегшим початком є внесок у ваш накопичувальний пенсійний рахунок (401k), якщо такий пропонує вам ваш роботодавець, та скористатись повною програмою 401k, якщо така програма є у вашій компанії – це, по суті, вільні кошти.

Потім можна розглянути можливість внесення коштів на індивідуальний пенсійний рахунок з різним лімітом внесків та структурами податків – яку з них ви можете використовувати, залежить від розмірів ваших доходів. Якщо у вас ще залишилися гроші, ви можете досліджувати рекомендовані Уорреном Баффетом недорогі індексні фонди та ознайомитись з платформами для онлайн-інвестицій, відомими як «робо-порадник».

Автоматизація коштів – ключ до постійного заощадження. Таким чином, ви навіть не побачите грошей, котрі вносите, і навчитесь жити без них.

4. Будьте рішучими

«Уникайте втоми від прийняття рішень» − пише Такер Х’юз, котрий став мільйонером у 22 роки. «Увага – це обмежений щоденний ресурс, і коли він вичерпується, це може перешкоджати продуктивності. Немає значення, як з часом розвивається психологічна витривалість, у неї завжди буде межа, а ваші щоденні зусилля стануть неоптимальними.

Збережіть свою психологічну силу, приймаючи двосторонні рішення якомога швидше та енергійно плануючи поточні дії, таким чином ви зможете виконувати прості завдання на автопілоті. Я знаю, що я одягну, коли йтиму на роботу та що їстиму на сніданок щодня весь наступний тиждень. А ви?».

Т. Х’юз не єдиний, хто вірить у розвиток рішучості. Опитавши понад 500 мільйонерів, журналіст та письменник Наполеон Гілл виявив, що всі вони дотримуються такої ж думки.

«Аналіз кількох сотень людей, котрі накопичили статки понад мільйон доларів, показав, що кожен із них має звичку приймати швидкі рішення» − написав Н. Гілл 1937 року в своїй книзі про фінансове господарство «Думай і багатій».

5. Не хизуйтесь речами – найперше покажіть свої здібності

«Я не купляв розкішний годинник чи дороге авто до того часу, поки не отримав кількох надійних потоків доходу» − розповідає Г. Кардон. «Коли я став мільйонером, я все ще їздив за кермом «Тойоти Кемрі».

Тому нехай краще вас знають як професіонала своєї справи, а не колекціонера розкішних дрібниць.

6. Змініть свою думку щодо грошей

«Багатство починається з вашого ставлення до грошей і їх заробітку, − пояснює мільйонер Стів Сіболд. − Секрет успіху завжди один: що і як ми думаємо про наше збагачення». Тоді як більшість вважає, що стати заможним непідконтрольна їм справа, багаті люди знають, що заробіток грошей – це насправді серйозні внутрішні зусилля».

7. Інвестуйте в себе

«Найбезпечніша інвестиція, котру я будь-коли робив – це вклад у власне майбутнє» − пише Т. Х’юз.

«Читайте хоча б півгодини в день, слухайте корисні подкасти, коли їдете за кермом, шукайте собі наставників і вчителів. Вам не потрібно бути лише фахівцем своєї галузі, вам потрібно бути самодостатнім генієм, здатним поговорити на будь-яку тему, чи то вона стосується фінансів, чи політики, чи спорту. Поглинайте знання як повітря та поставте собі за мету навчитися всього».

Багато хто з відомих та успішних людей є завзятими читачами. Наприклад, Уоррен Баффет, котрий зізнався, що 80% його робочого дня присвячений читанню.

8. Позбудьтеся фіксованої зарплатні

Багаті люди, як правило, самозайняті особи й самі визначають розмір своєї зарплатні. С. Сіболд пише: «Справа не в тому, що немає виконавців світового класу, котрі визначають часові рамки для зарплатні, а в тому, що для більшості це найдовший шлях до добробуту, пропагований як найбезпечніший. Великі люди знають, що самозайнятість – найкращий спосіб розбагатіти».

Тоді як світовий клас розпочинає бізнес та накопичення капіталу, пересічні люди погоджуються на сталу зарплатню та пропускають нагоду накопичити великі статки.

«Більшість людей майже гарантує собі фінансову посередність, залишаючись на роботі зі скромною зарплатнею та щорічними надбавками» − каже С. Сіболд.

9. Поставте ціль та візуалізуйте її досягнення

Якщо ви хочете заробити більше грошей, у вас повинна бути чітка ціль, а потім і своєрідний план досягнення цієї цілі. Гроші просто так не з’являться – вам потрібно працювати.

Багаті люди беруть на себе обов’язок досягти достатку. Це вимагає концентрації, завзяття, знань та багатьох зусиль, наголошує самостійний мільйонер Т. Харв Екер, і це можливо, якщо у вас точна ціль та чітке бачення.

Причина номер один, чому люди не отримують те, чого хочуть – вони не знають, чого хочуть. Багатим людям цілком зрозуміло, що вони прагнуть достатку.

10. Почніть спілкуватися з людьми, котрі вам приємні

Ендрю Карнегі, котрий розпочав з нуля і став найбагатшою людиною у США, приписує все своє багатство одному принципу: Видатному Розуму.

Основна ідея – бути в оточенні талановитих людей, які поділяють ваші уявлення, тому що поєднання кількох розумних та креативних думок набагато якісніше, аніж лише одна ідея.

До того ж, ми стаємо схожими на людей, з якими спілкуємось – ось чому багатий схильний контактувати з тим, хто теж багатий.

«У більшості випадків ваші надбання відображають рівень ваших найближчих друзів» − пояснює С. Сіболд. «Вплив людей, які є більш успішними, ніж ви, дозволяє розширювати ваше мислення та стимулювати ваш прибуток. І справді, мільйонери думають про гроші інакше, ніж середній клас, і часто таке сприйняття переймають від свого оточення».

11. Поставте за ціль 10 мільйонів доларів, а не 1 мільйон

«Моєю єдиною найбільшою фінансовою помилкою було те, що я був недостатньо далекоглядним» − пише Г. Кардон. «Я закликаю вас прагнути заробити більше, ніж мільйон. На цій планеті не буває нестачі грошей, буває лише невміння людей мислити більш масштабно».

Опубліковано 23 січня 2019 року

You cannot copy content of this page