fbpx

США виділили нову військову допомогу Україні на 550 млн доларів

США 1 серпня оголосили про нову партію зброї для України, а президент Джо Байден вже й підписав новий, сімнадцятий за рахунком, пакет військової допомоги для України загальною вартістю в 550 мільйонів доларів.

Зі слів спікера Ради національної безпеки США Джона Кірбі журналістам у Білому домі, новий пакет включатиме не менше 75 тисяч снарядів для артилерійських гармат калібру НАТО – тобто 155 міліметрів. Також в пакеті буде передано неназвану кількість ракет для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Кірбі також зазначив, що загальна військова допомога, виділена Україні з моменту вступу на посаду президента Джо Байдена, перевищила вісім мільярдів доларів.

За даними видання “Слово і Діло” конгресвумен Елісса Слоткін заявила, що в новому пакеті військової допомоги Україна отримає давно запитувані ракети ATACMS, які б’ють на відстань до 300 кілометрів. Про те ж саме заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна. Однак офіційних підтверджень того, що будуть передані саме ATACMS, а не стандартні ракети GMLRS, поки немає.

Варто зазначити, що у Конгресі США обидві партії підтримують постачання Україні ракет ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані 300 кілометрів. В американському уряді вважають, що зробити це необхідно терміново, заявила член Палати представників від Демократичної партії США Елісса Слоткін минулого четверга.

Фото: з відкритих джерел.

08/02/2022

You cannot copy content of this page