fbpx

Суд зобов’язав чоловіка виплатити його законній дружині 180 тис $ за те… що вона виконувала хатню роботу

Судовий прецедент стався в Аргентині. Чоловік 60-річної Анабель вирішив розірвати шлюб. Але проблема була в тому, що вона впродовж 30-ти років шлюбу не виходила на роботу – вона працювала вдома, виховувала дітей, прибирала… На основі цього суд встановив відшкодувати їй 180 тисяч доларів за ту роботу, яку вона робила вдома, пише Blysk.

Традиційна сім’я, де чоловік працював, а дружина займалась домом, розпалася після 30 років. Хоча жінка навчалася в університеті на економіста, вона пожepтвувала кар’єрою заради сім’ї. При цьому на час, коли родина розпалася, вона досягла пенсійного віку і знову запропонувати свої послуги на ринку праці уже просто фізично не могла.

Читайте також: Гроші на землі не валяються, кажете? В Америці шосе засіяло грошима, люди зупинялися, щоб позбирати купюри

За законами Аргентини, право на відшкодування має той у парі, чий фінасовий стан сильно погіршується після розлучення. Суддя Марія Фама у рішенні написала, що “економічна залежність дружин…є центральним механізмом підкoрення жінки в сучасному суспільстві”.

Отож, суд зобов’язав чоловіка виплатити дружині компенсацію – 180 тисяч доларів.

Згодні з таким рішенням?

You cannot copy content of this page