fbpx

Син їздить на дорогому авто з салону. Одягнений за останнім словом моди у якісні брендові речі. Мама ж може собі дозволити двічі на рік їздити на відпочинок за кордон. Там усе теж – дорого і тільки найкраще. І тільки вузьке коло обраних знає правду

Є у мене знайома. Вона пенсіонерка, але продовжує працювати. Живе з дорослими дітьми в двокімнатній квартирі. Квартира малесенька, вдвох і не розминешся.

Мамі трохи за 60, доньці років 30 і синові 35. Всі працюють, заробляють в середньому кожен тисяч по 6, ну плюс мінус. Для нашого міста це середня зарплатня. Кожен веде своє господарство, 3 холодильники на кухню не поставиш, тому в одному великому холодильнику кожен має свою полицю.

Маленьку кімнату займає брат, в кімнаті по-більше живуть мати і дочка, але спати мама йде на кухню, там у неї стоїть надувний матрац. Розташовується якимось чином на підлозі, хоча я не можу уявити, як вона це робить. Дочка рік тому примудрилась ще й дитинку на світ привести. Добре, що татко малюка лиш на гостину приходить, адже живе у гуртожитку неподалік.

Так як живе ця жінка, не живе більше ніхто з мого оточення. Всі постаралися роз’їхатися з дітьми, хтось розміняв квартиру, деякі взяли квартири в кредит, або придбати десь хоч невеликий будиночок десь під містом. Тому що квартирне питання потрібно вирішувати в першу чергу, так спокійніше і батькам і дорослим дітям.

Скільки разів їм говорили, щоб роз’їхалися, розмінялися, додали грошей і придбали кожен для себе нехай маленьке, але своє окреме житло. Неможливо жити трьом рідним, але вже дорослим людям під одним дахом. Але ніхто не хоче взятися, кажуть, що грошей не вистачає. А грошей немає з простої причини: живуть в своїх ілюзіях, з мрією про красиве життя.

Синок, взяв кредит і купив собі дорогий автомобіль. Тепер роз’їжджає в машині, весь такий крутий, а спати приходить в 8-метрову кімнатку.

У мами теж є своя пристрасть. Дуже подобається їй з’їздити відпочити 2 рази в рік до Туреччини, обов’язково в п’ятизірковому готелі, де все включено. Двадцять днів вона живе, як в раю, беручи на цей рай кредит, а потім всю зиму виплачує його. Два рази по 10 днів, разом 20 днів райського життя, а потім 345 днів життя на надувному матраці в малесенькій кухні.

Скільки я вже разів говорила і підраховувала їй те, що взяла б кредит на покупку житла і життя прожила в спокої, у своїй маленькій квартирі, без дорослих діток, яким теж пора жити самостійно і окремо один від одного. Ходили б один до одного в гості, зустрічалися, як рідні, передзвонювалися. Все як у всіх нормальних людей. Але вона лиш здивовано на мене дивиться і запитує навіщо.

Чому у нас є такі люди, які люблять пустити пил в очі, створити ілюзію, що все у них добре, купуючи в кредит машини, дорогий одяг, прикраси, не маючи найголовнішого: гарного, комфортного житла. Чому не хочуть використовувати ці гроші для потрібної справи? Платити за реалії, а не за ілюзії.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page