fbpx

Такого з курсом долара не було давно

Національний банк розрахував вартість української валюти до долара і євро, пише “Сегодня”.

На сьогодні, 9 грудня, Національний банк України (НБУ) розрахував такий офіційний курс гривні до основних іноземних валют:

  • 1 долар США – 23,73 грн;
  • 1 євро – 26,32 грн;
  • 10 російських рублів – 3,72 грн.

Порівняно зі вчорашніми значеннями курс долара впав відразу на 15 копійок після зниження на п’ять копійок попереднього банківського дня. Курс долара опустився ще нижче психологічної позначки в 24 гривні і оновив рівень рекорду з початку 2016 року. Востаннє долар коштував дешевше, як і раніше, 14 січня 2016 року – 23,64 гривні за долар. За тиждень – з 2 по 9 грудня – гривня зміцніла по відношенню до “зеленого” на 24 копійки. При цьому в НБУ вже назвали причини падіння курсу долара.

Курс євро сьогодні впав на 17 копійок після зниження на три копійки попереднього банківського дня. Вартість 10 російських рублів сьогодні знизилася на дві копійки.

Читайте також: Українка утеплила будинок пляшками: ефект вийшов приголомшливий

Як відомо, офіційний курс долара розраховується, виходячи з ситуації на міжбанківському валютному ринку, але з деяким відставанням. У п’ятницю, 6 грудня, долар на міжбанку подешевшав на 13 копійок у купівлі та продажу. Американська валюта завершила торги на рівні 23,7/23,72 грн (купівля/продаж). Євровалюта впала на 23 копійки у купівлі та на 24 – в продажу. До закриття євро торгувався на рівні 26,21/26,23 грн (купівля/продаж). Сьогоднішні торги ще не почалися.

За матеріалами – Сьогодні.

Фото – pixabay

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page