fbpx

Те, що Наталя не стала невісткою Регіни Михайлівни – напевно, найбільше розчарування в житті пенсіонерки, якого вона, в не приховувала з того самого дня, коли син десять років тому привів до неї знайомитися свою майбутню дружину Марію. Тому жінка не покладаючи рук працює над тим, аби виправити “помилку” сина і ледь не щодня нагадує про прекрасну Наталю, порівнюючи її з Марією

– Колись це було блакитною мрією мами Сергія, щоб її син і Наташа одружилися! – розповідає Марія.

Наталя дійсно дочка найкращої подруги Регіни Михайлівни, і мама Сергія не втомлюється нею захоплюватися.

– У неї дві вищі освіти, хороша робота, велика зарплата! – загинає пальці Марія, перераховуючи Наталчині гідності зі слів свекрухи. – Вона купила машину і отримала права! Фольксваген Туарег, новенький, і гроші сама заробила, природно. Вона стежить за собою, нічого не їсть, при цьому чудово готує. У неї чистота в домі! У неї своя квартира, яка дісталася їй у спадок від бабусі, а тепер вона взяла ще й іпотеку, теж по-розумному: пустила в іпотечну квартиру орендарів. Так що тепер квартира сама за себе платить.

У Наталії немає ні чоловіка, ні дітей – і правильно, вважає Регіна Михайлівна, встигне ще, вона з цим не поспішає, не те, що деякі (тут свекруха, зітхнувши кидає погляд на Марію). Нічого, матиме ще і дасть своїй дитині все найкраще.

Наталя встигла вже об’їздити світ, побувала на всіх континентах. Вона і шиє, і читає, і пече пироги, і одягається з неперевершеним смаком, а як вона майстерно зав’язує шарфики! Це просто диво якесь!

Те, що Наталя не стала невісткою Регіни Михайлівни – напевно, найбільше розчарування в житті пенсіонерки, якого вона, в не приховувала з того самого дня, коли син десять років тому привів до неї знайомитися свою майбутню дружину Марію.

Втім, свекруха не впадає у відчай. Ще не все втрачено, вважає вона.

І методично продовжує співати дифірамби «дочці маминої подруги» практично при кожній зустрічі з сином, ніби ненароком порівнюючи Наталю і Марію – явно не на користь останньої. Благо, «слабких місць» у Марії на сьогоднішній день достатньо.

У них з чоловіком двоє маленьких дітей, молодший – з особливостями по здоров’ю, тому Марія сидить вдома, не працює і невідомо коли буде. Одягається молода жінка у все підряд, головне, щоб швидко і зручно було на дитячому майданчику, готує щось нескладне нашвидку, іноді годує дітей сирками і бутербродами. Пекти пироги з двома малюками на руках їй ніколи. А вдома у неї вічно все розкидано.

І гроші збирати і вкладати «по-розумному» Марія не вміє, і власності у неї ніякої, крім частки в батьківській двокімнатній квартирі. Так що у свекрухи практично завжди є привід вскочити на свого улюбленого коника в розмові.

– Бачила вчора Наталочку, виглядає приголомшливо, як завжди. Пальто купила нове, небесно-блакитного кольору, каже, ще восени на розпродажі в Європі. Їй дуже личить! Все-таки вона молодець, струнка така, худенька, не те, що деякі ровесниці.

Відносини зі свекрухою у Марії, ясна річ, з самого початку ніякі, тому чоловік найчастіше їздить до матері один, або з кимось із дітей. І під час таких поїздок Регіна Михайлівна і заводить розмови з сином про те, яка ж все-таки хороша Наташа. Раніше чоловік зі сміхом переповідав Марії ці байки про «дочку маминої подруги», але останнім часом все більше похмуро мовчить. Взагалі в родині у них зараз непростий період. Чоловіка перевели на на менш оплачувану посаду, так й ту затримують, що з роботою – незрозуміло, у молодшого сина почались ускладнення з недугою.

– Ну правильно, тут негаразди і безгрошів’я, дітей годувати треба, а там – струнка Наталочка, вся в небесно-блакитному, щойно з Відня! – засмучується Марія.

І чомусь думає Марія, що на горизонті у неї розлучення, але чи потрібен буде її чоловік тій Наталі, теж питання. Маша дівчина розумна і знає, що двох дітей одна не підніме, тому меншого уже зараз планує залишити з чоловіком, адже сама йому ради не дась.

— Ну а що, – запитує у мене, – Я поки без роботи і перспектив. Зі старшим вже трохи легше – піде в садок. А дай мені двох одразу, так я їх і прогодувати не зможу. А чоловік працює у мене, усе необхідне син матиме, а з часом, я його заберу.

Я її ніби й розумію, а ніби й ні. Шкода мені їх усіх і розумію, що не виникало б ніяких питань і цієї ситуації не було б, якби не постійні оповідки Регіни Михайлівни.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page