fbpx

– Ця новина була, як грім серед ясного неба. син тиждень ні з ким не розмовляв, а невістка на розлучення хотіла подавати. Ми в трьох усе обговорили і прийшли до спільного рішення, яке всіх влаштувало. Але вчора вони прийшли щасливі і принесли мені свою “хорошу” новину. Я аж плакала від безвиході

У мене є син, майже рік тому він одружився. Його дружина – прекрасна молода дівчина. Вона для мене як дочка, і я дуже люблю її. У нас чудові довірчі відносини. З моїм сином вони знайомі давно, навчалися разом в школі. Зустрічатися почали там же і ось тепер одружилися. Вони дуже люблять один одного, і, здається, що щасливіше пари не знайти.

Все було прекрасно, поки вони не вирішили завести дитину. Через півроку після весілля, син з невісткою заговорили про дітей. Так як вони давно разом, вирішили, що час уже настав і тягнути немає сенсу. Перед тим, діти вирішили пройти перевірку у спеціалістів і здати всі аналізи. У сина все в нормі, а ось у невістки не все було добре. Призначили додаткові обстеження. Як виявилося, у неї у неї щось вроджене і мати дітей їй просто небезпечно для життя.

Для нас це був грім серед ясного неба. Адже вони так хотіли дитину. Та й я, як мати, мріяла про онуків. Невістка плакала кілька днів. Вона була пригнічена. Син не хотів ні з ким навіть розмовляти. Це була мрія, якій не судилося збутися.

Через деякий час, син сказав мені, що невістка запропонувала йому розлучитися. Мовляв, він заслуговує повноцінну сім’ю. І вона не хоче відбирати у нього шанс стати батьком. Син на це не погодився. Він хотів бути з нею, незважаючи ні на що. Ми поговорили всі втрьох, і обговорили все. Я сказала, що не обов’язково мати власну дитину, можна ж і усиновити. Таким чином, подарувавши якомусь малюкові сім’ю і зробити його і себе щасливими. Мені здавалося, що мій хлопчик і його дружина погодяться на цей варіант. Діти обіцяли обміркувати його і прийняти рішення. Я була впевнена, що вони прислухаються до мене.

Але, через кілька місяців, син з невісткою повідомили мені неприємну новину. Незважаючи на заборону спеціалістів і стовідсоткову ймовірність того, що невістка може не вижити, вони вирішили ризикнути. Вони хочуть спробувати виносити і мати власну дитину. Ніякі мої переконання не діяли. Вони не хотіли слухати мене. Невістка заявила, що хоче стати мамою. І якщо їй судилося піти з життя в процесі, то хай буде так. Адже прожити все життя, знаючи, що ніколи не зможеш стати матір’ю, для неї ще гірше. А так, є шанс, що все пройде добре і вона подарує моєму синові дитину. Навіть, ціною власного життя. На мій подив, мій син підтримав цю ідею.

Які ще аргументи привести, щоб вони отямилися і не ризикували? Як напоумити дітей? Адже це не кіно і не розповідь якась – це життя. адже якщо нічого не вийде на совісті мого сина буде два життя. А якщо він не перенесе такої втрати? Що тоді буде зі мною? Невже так важко зрозуміти, що це рішення не стосується лише їх двох?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page