fbpx

Турагенти чесно розповіли, в яких країнах варто брати “All inclusive”, а де це – пуста витрата грошей

Вибираючи серед сотень рекламних пропозицій, завжди задаєшся питанням: який найбільш вигідний і комфортний варіант відпочинку? Коли їдеш в країну вперше, до кінця не знаєш, чого очікувати, пише Bobma.

Одні країни досить привітні по відношенню до туристів, в інших носа з готелю висунути не можна. Як би все дізнатися заздалегідь, щоб відпустка вийшла гарантовано класною?

Ми взяли на себе відповідальність розібратися в варіантах відпочинку «все включено» в різних країнах: де це вигідна і необхідна опція, а де – гроші на вітер? Що в різних місцях означає поняття «все включено» і що в нього входить? Ми занурилися в тему і тепер готові розповісти про це вам.

1. Мальдіви

Харчування: 3-разове харчування в ресторані, закуски в барах протягом дня. Також є можливість відвідувати ресторани a-la carte – закладу поза готелем з попереднім замовленням страв з меню. Їжа смачна і безпечна, пропонуються aлкoгольні і безaлкoгольні напої, які без тарифу «Все включено» коштують на островах дуже дорого.

Що ще є: на Мальдівах гостей чекає максимальний комфорт і мільйон розваг від початку і до кінця поїздки. Велика частина готелів пропонують персональну зустріч, трансфер від і до аеропорту, а також можливість очікування літака в VIP-зоні. А на самому острові пропонуються екскурсії на човні, уроки дайвінгу, немоторні водні види спорту, фітнес, величезний бар, рибалка, музичні вечори.

Чого немає: складне питання. Мальдівський All inclusive ну дуже старається побалувати свого гостя.

Брати? Так, якщо вам хочеться випробувати максимальну насолоду від відпустки, а ще якщо вам важлива наявність cпиpтного. Якщо напої, aлкoголь і розваги для вас непринципове питання, то варто вибрати зручний тариф «Напівпансіон», куди входять тільки сніданки і вечері.

2. Єгипет

Харчування: різноманітне 3-разове харчування зі шведським столом, безкоштовне морозиво в необмеженій кількості, безкоштовний місцевий aлкoголь і платний імпортний.

Що ще є: готелі Єгипту славляться рясними розважальними програмами, вечірками і дитячої анімацією. Також у «Все включено» входять лежаки на пляжі, іноді послуги на зразок масажу, спа або тренажерки.

Чого немає: міні-бар в номері завжди платний, господарські дрібниці типу хімчистки зазвичай теж.

Брати? Так. В Єгипті не рекомендується виходити за територію готелю. Тому готелі докладають великих зусиль, щоб повноцінно забезпечити вас харчуванням, розвагами і комфортом.

3. ОАЕ

Харчування: «Все включено» в ОАЕ – це найвищий рівень комфорту і респектабельності. Буде дуже багато, дуже красиво, дуже ситно. Арабська сервіс завжди на вищому рівні, тільки є парочка але. По-перше, потрібно буде доплачувати за делікатеси на кшталт лобстерів. По-друге, кількість aлкoголю обмежена: якщо офіціант бачить, що клієнт занадто п’яний, йому більше не наллють.

Що ще є: в ряді готелів тариф «Все включено» передбачає користування човнами, велосипедами, каное. За лежаки на пляжі потрібно буде доплачувати, якщо ваш готель не на першій лінії.

Читайте також: ЛЕТИМО В ЄВРОПУ ЗА КОПІЙКИ: RYANAIR ВІДКРИЄ З УКРАЇНИ ЧОТИРИ НОВИХ НАПРЯМКИ

Чого немає: аніматорів, вечірок і дитячих розважальних програм.

Брати? Брати. Так вийде дешевше і комфортніше. Виняток – Дубай. Це єдине місто ОАЕ, в якому досить багато цікавих недорогих кафешок на вулиці.

4. Туреччина

Харчування: в більшості турецьких готелів вам запропонують шведський стіл за графіком і цілодобовий сервіс. Місцевий aлкoголь для вас теж буде безкоштовним, а за іноземні бренди потрібно буде доплачувати.

Що ще є: здається, все, що можна собі уявити. Уже в 3-зіркових готелях гостей активно розважають – і маленьких, і дорослих. Фітнес біля басейну, вечірки, конкурси для дорослих, анімаційна програма для дітей, бармен-шоу в ресторанах. В 4, 5-зіркових готелях – аквапарки.

Чого немає: в тариф не входять всякі індивідуальні запити типу масажу, спа-процедур, фотосесій. А також лежаки і парасольки на пляжі – їх доведеться оплачувати додатково.

Брати? Брати. «Все включено» виходить набагато дешевше, ніж всі послуги окремо, при цьому дійсно якісно, ​​ситно, приємно і цікаво.

5. Греція

Харчування: традиційна грецька кухня з продуктами першої свіжості – більшість готелів вирощує овочі та зелень на своїй території, їх же і використовують. Шведський стіл пропонується не завжди: зазвичай це 3-4 страви на вибір (кількість страв пропорційно кількості зірок готелю). Постояльці елітних готелів можуть також безкоштовно вечеряти в місцевих ресторанах за межами готелю.

Що ще є: у багатьох готелях звучить жива музика і шоу по вихідним. Часто готелі готові взяти на себе питання трансферу від і до аеропорту.

Чого немає: більше нічого немає. Решта опцій будуть за додаткову плату, будь то лежак на пляжі, масаж або дитячий горщик в номер. Ніяких розваг теж не пропонується.

Брати? Не варто. Оптимальний варіант – без прив’язки до готелю гуляти по Греції: на вулицях є на що подивитися і є де дешево і смачно поїсти. В готелі – тільки спати і снідати.

6. Болгарія

Харчування: якість харчування в болгарських готелях дуже різна, і розраховувати на «Все включено» в цьому плані – брати кота в мішку. Система зазвичай така: 3-разовий шведський стіл, безкоштовний бар на території пляжу або басейну, безкоштовний місцевий aлкoголь.

Що ще є: розваги для дітей і лежаки, якщо ваш готель стоїть на першій береговій лінії. Іноді під «Все включено» входять такі послуги, як хімчистка, електронний сейф, телефонний зв’язок з рідною країною.

Чого немає: зазвичай ніяких цікавих доповнень болгарський All inclusive не пропонує.

Брати? Ні. Болгарія – та країна, по якій туристам можна спокійно виходити за територію готелю (на відміну від Єгипту, наприклад), а за територією готелю мільйон кафешок з відмінною їжею, розваги та хороші ціни. «Все включено» тут не дуже окупається і не особливо має сенс.

7. Туніс

Харчування: за розкладом, 3-, 4-разове, переважно зі шведським столом – їжа різноманітна і цікава. Окремій оплаті підлягає aлкoголь. До речі, між порціями aлкoголю повинно пройти не менше 5 хвилин – інакше не продадуть. Також на територіях готелів є ресторани a-la carte, які не входять до All inclusive.

Що ще є: багато розважальних програм для дітей, а для дорослих – шоу вечорами і аквааеробіка в басейні. Парасольки і лежаки на пляжі безкоштовні.

Чого немає: різні види активного відпочинку на пляжі на кшталт гідроциклів, парашута або катання на човні оплачуються окремо.

Брати? Брати, тому що без «Все включено» організувати відпочинок в Тунісі буде набагато складніше. Харчування в кафешках дорожче, розваг менше.

8. Ізраїль

Харчування: 3-разове за типом їдальні – смачно, але без ексклюзиву. До речі, краще візьміть з собою з дому чай в пакетиках: напої в барі – це зазвичай пакетований сік, лiкер, пuво.

Що ще є: класні розважальні програми для дітей. Для дорослих є тільки музика і дискотеки вечорами, а також безкоштовний пляж, в тому разі, якщо він належить готелю.

Чого немає: дорослих розваг і безкоштовних лежаків на пляжі.

Брати? Ні. Ізраїль – це та країна, відпочинок в якій можна організувати комфортно, недорого і цікаво без «Все включено». Варто взяти тільки в тому випадку, якщо ви відпочиваєте з дітьми і хочете, щоб вони гарненько розважилися.

9. Кіпр

Харчування: 3-разове, шведський стіл, постійний доступ до закусок, морозива, aлкoголю в барі. У межах готелю вас чекатиме їжа, смачна і якісна, але позбавлена ​​кіпрського колориту.

Що ще є: розваги на території готелю, безкоштовні лежаки біля басейнів, тренажерний зал.

Чого немає: тариф «Все включено” не передбачає напої в міні-барі і дрібні послуги типу хімчистки або сейфа. Також лежаки і парасольки на пляжі майже завжди платні.

Брати? Ні. Система «Все включено» з’явилася в Кіпрі зовсім недавно: довгий час влада взагалі не хотіла її підтримувати, щоб не завдавати шкоди вуличним кафе і розвагам. У більшості кіпрських готелів є багато безкоштовних опцій і без «Все включено». Харчування поза готелем різноманітніше звичайного шведського столу, при цьому безпечне і недороге.

Читайте також: ПЕРЕЛІК ВСІХ КРАЇН СВІТУ, КУДИ УКРАЇНЦІ МОЖУТЬ ПОДОРОЖУВАТИ БЕЗ ВІЗ: ІНФОГРАФІКА

А ви користуєтеся тарифом «Все включено» чи оплачуєте додаткові послуги за потребою? Діліться в коментарях та поширюйте статтю!

You cannot copy content of this page