fbpx

Тягнибок зробив несподівану заяву, щодо своєї участі у президентських виборах

Голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок відмовився від участі в майбутніх президентських виборах. Натомість він запропонував висунути єдиним кандидатом від усіх націоналістичних сил колишнього віце-спікера ВРУ Руслана Кошулинського, пише “Обозреватель”.

Свій крок лідер “Свободи” пояснив бажанням пришвидшити процес об’єднання націоналістичних сил. Про це Олег Тягнибок заявив 14 жовтня під час свого виступу на Марші Слави УПА, підкресливши, що цього вимагає нація.

“У цей святий день ми маємо відповісти на питання, які перед нами, націоналістами, ставить нація. Чи ми єдині? Чи буде українцям за кого голосувати на найближчих виборах? Чи матимуть вони свого кандидата? Єдиного кандидата від націоналістів. Без сумніву, матимуть! І тому я, голова всеукраїнського об’єднання “Свобода”, керуючись інтересами нації і держави, задля єдності націоналістичних сил офіційно заявляю: інтереси України і українців для мене вищі за будь-які амбіції. Я не буду висувати свою кандидатуру на цих президентських виборах”, — сказав Олег Тягнибок.

Голова “Свободи” сподівається, що його відмова від участі в президентській кампанії пришвидшить процес визначення єдиного кандидата від націоналістичних сил.

Читайте також:  “Я б поїхав в Москву”: Віктор Ющенко відзначився неоднозначною заявою

“Бо чого добиваються наші вороги? Розколу націоналістичного руху. Вони сплять і бачать, що наші особисті амбіції затьмарять нам розум і змусять поставити своє честолюбство, свою гординю вище за інтерес нації і держави. Тому повторюю ще раз: я відмовляюся висувати свою кандидатуру на цих президентських виборах. Бо яка наша місія? Повернути Україну українцям. А для цього українці повинні мати свого кандидата. Єдиного кандидата від націоналістичних сил”, — впевнений політик.

Тягнибок закликав усі націоналістичні сили підтримати кандидатуру Руслана Кошулинського, бо вважає його оптимальним вибором.

“Руслан Кошулинський — це людина, вже перевірена державотворчими справами. Він має досвід керівництва державою в кpитичний для України момент. Брати і сестри-українці, побратими націоналісти, прошу підтримати його кандидатуру”, — резюмував Олег Тягнибок.

Марш Слави Героїв (раніше Марш УПА) — щорічна святкова хода українських націоналістів у Києві, що відбувається 14 жовтня на Покрову, та приурочена до Дня захисника України та річниці створення Української Повстанської Аpмії. Організатором маршу з 2006 року є ВО “Свобода”. У 2015 році до організації маршу долучилися інші націоналістичні партії та організації України.

You cannot copy content of this page