fbpx

У Берліні на 8-9 травня заборонять і українську символіку та українські маршеві пісні

Українські активісти планували провести мирну акцію в Берліні та згадати жертв Другої світової війни, в якій загинули мільйони українців, але 6 травня поліція Берліна надіслала організаторам документ, в якому вказано, що під час відвідування пам’яток Другої світової війни заборонено використання будь-якої символіки України і заборонено перебування будь-яких представників українських організацій.

У коментарі “ЄП” віцепрезидент українсько-німецької асоціації “Ukraine Future” Ганна Прайне-Косач розповіла, що ще два тижні тому українська громада у Берліні домовилася с місцевою владою про проведення акції та отримала дозвіл, в акціях планували взяти участь близько 20 тисяч українців.

Під заборону потрапили як прапори Росії, СРСР і так званих “ЛНР” і “ДНР”, так і прапори України. Також забороняється “грати та співати російські/українські марші або військові пісні”.

Серед інших заборон – демонстрація літер “V” або “Z”, георгіївських стрічок та іншої символіки та знаків на підтримку війни Росії проти України.

Фото: ілюстративне.

05/07/2022

You cannot copy content of this page