fbpx

У Калінінградській області, що межує з Литвою і Польщею, проходять військові навчання з пусками ракетних комплексів “Іскандер”

Калінінградська область Росії межує з Польщею на півдні, з Литвою — на півночі і сході. У Калінінграді розташований штаб Балтійського флоту РФ, який і повідомляє про навчання – стрільби та пуски ракет оперативно-тактичних комплексів “Іскандер”.

За даними Балтфлоту, у цих навчаннях взяли участь близько 500 військовослужбовців, залучили до 30 одиниць техніки. Ще 100 військових взяли участь у ракетних навчаннях на 20 одиницях військової та спеціальної техніки.

“Понад половина бойових вправ здійснюється у темний час доби. Для ведення прицільного вогню в умовах обмеженої видимості застосовуються нічні приціли та прилади нічного бачення, а також освітлювальні ракети“, – йдеться в повідомленні.

Також російські військові відпрацювали здійснення вилазки та удари по мішенях, які імітують пускові установки ракетних комплексів, аеродроми, захищені об’єкти, скупчення військової техніки та командні пункти умовного противника.

«Бойові розрахунки ракетного з’єднання флоту відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості. Відпрацювали і відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного супротивника», – повідомляють в відомстві.

Ці «навчання» відбуваються на фоні обмеження Литвою транзиту підсанкційних товарів до Калінінградської області. Російська влада вже грозила Литві «наслідками». Польща готується до зведення стіни і на
на кордоні з Калінінградською областю росії.

Фото: lb.ua.

07/13/2022

You cannot copy content of this page