fbpx

У Косові діти наярмаркували 11 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

Такий благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, за словами голови громадської організації “Косівські волонтери” Юлії Таринської, діти проводять вдруге. Під час першого заходу вдалося зібрати майже 10 тис. грн. Тоді продавали вирішили продавати тарілки, яким надали “друге життя”.

“У нас були тарілки старі, ще радянські. Їх до нашого штабу принесли для переселенців. У нас цих тарілок було дуже багато. І моя кума, а вона — творча людина, сказала зробити декупаж. Ми спробували й наступного дня зібрали 30 дітей”, — розповідає Юлія Таринська.

Наступний майстер-клас проводили для 80 дітей з християнського табору і саме їхні вироби й продавали під час останнього ярмарку. Загалом впродовж двох ярмарків діти продали понад 100 тарілок та зібрали 21 123 грн., які планують витратити на щось особливе для ЗСУ.

“Ці гроші не йдуть у загальну скриньку на пальне, бездонні бочки чи автомобілі. Раніше ми придбали сумки для автоматів. Я дітям розповіла, що таке автомат Калашникова, що таке магазин на 5.45. Їм було дуже цікаво. Я тоді брала пластикові магазини та показувала, що це. Ми ящик замовили, нам хлопці з передової прозвітували та подякували дітям”, — розповідає Юлія Таринська.

Юні ярмаркарі ділилися враженнями кореспонденці Суспільного.

11-річна Дарина Романюк каже, що коли почула, що у місті збиратимуть гроші для захисників, одразу вирішила долучитися, тим більше – робота не складна і її тарілка в національних кольорах.

“Нас запитали, чи ми не хочемо допомогти ЗСУ та зібрати гроші. Ми відповіли, що хочемо це зробити, — каже Дарина Романюк. — Моя тарілка виглядала так: були квіточки посередині, а у центрі — велика квітка і прапор України навколо неї”.

Надія Меленчук каже, що проігнорувати таку акцію було неможливо. Її діти також розмальовували тарілки.

“Це — в підтримку наших воїнів, наш тато теж служить, тому ми раді долучитися будь-як. Це — все-таки пам’ятка, яку наші діти зробили власними руками”, — розповідає Надія Меленчук.

Волонтерка Юлія Таринська каже, що й далі проводитимуть майстер-класи та запрошуватимуть дітей допомагати українським воїнам.

Фото: Суспільне.

07/29/2022

You cannot copy content of this page