fbpx

У кожному будинку є кімната для доморобітниці — українка про житло в у столиці Йорданії

В Йорданії будують невисокі триповерхові будинки. Кількість кварти на поверсі варіюється залежно від соціальної приналежності району. Чим менше квартир у будинку, тим престижніше, пише Gazeta.ua

Там, де живуть люди із середнім рівнем достатку, максимум – три квартири на поверх. Найчастіше одна або дві. Про це розповідає Катерина Колесникова із Запоріжжя, яка 10 років живе у Аммані. Вийшла заміж за місцевого чоловіка.

“Спочатку ми орендували квартиру у середньому районі без меблів. Платили за це 6 тисяч динар на рік ($8,4 тис.). Квартира з меблями коштує від 10 тисяч ($14,1 тис.) і більше. Потім придбали власне житло. За нову квартиру на 215 кв.м. і 100 метрів двору віддали 135 тисяч динар ($190,5 тис.). Але житло уже із ремонтом — стінами, вікнами, кранами, душем. Необхідні лише меблі, – розповідає українка.

“Для України наша квартира мабуть вважається великою, для Йорданії – швидше стандартна. Маємо два зали і три спальні, в кожній з-яких є туалет з душем чи ванною. Додатково є ще один туалет та умивальник для гостей, це обов’язково. Також є кухня і кімната для домробітниці. Їх роблять майже у всіх будинках. За українськими мірками у нас 3 поверх. За йорданськими — перший. Адже тут будинки вирубані у кам’яних скелях. Часто позаду будинку недорубана гора, а спереду уже дорога. Перший і мінус перший поверхи мають свої двори. До них ведуть окремі двері”.

Читайте також: Щомісяця має 1700 доларів: українка розповіла про реальні заробітки в Єгипті

За словами українки, середня зарплата в Йорданії $635-$700.

“Щодо цін на продукти, то м’ясо — близько 8,47 доларів за кг. Хліб тут інший — це скоріше лаваш. Він продається на вагу, один кілограм коштує 60 центів. Упаковка на 25 яєць — майже 4 доларb. Щороку усе дорожчає. Хліб ще недавно коштував 30 центів”, – каже Катерина Колесникова.

Фото – Gazeta.ua

You cannot copy content of this page