fbpx

У Луцьку діти продають лимонад, щоб допомогти ЗСУ

Софія Бондарук, бабуся одного з луцьких дітлахів, розповіла Суспільному, як діти продають квас та лимонад аби заробити гроші і віддати їх волонтерам, які виробляють сухпайки для військових.

Лиш за один місяць діти назбирали для допомоги військовим 8 000 гривень.

Ініціатор такої ідеї став шестикласник Тимофій Лихоман. Він сам готує лимонад на кухні вдома, вдосконаливши рецепт – до видавленого лимонного соку додає воду, цукор і цедру.

А його бабуся, Софія Бондарук, щодня, каже, варить декілька трилітрових банок квасу. “Ми хоча б якусь частку, лепту внести на допомогу ЗСУ. І от це його ідея, а я йому допомагаю робити квас. Квас з діда-прадіда ще моя бабуся, моя мама робила”, – розповідає жінка.

Квас та лимонад продає ціла ватага дітей і у кожного свої обов’язки. “Владислав наливає всім квас чи лимонад, Матвій прибирає, коли хтось розлив щось чи брудно”, – говорить Максим. Менший брат Тимофія Максим закликає перехожих скуштувати прохолодного квасу чи лимонаду.

Діти продають шість літрів квасу і приблизно десять літрів лимонаду щодня. Проте, частина перехожих кладе гроші, але від напоїв відмовляється.

Волонтерка Мирослава Козань каже, що завдяки дітям змогли закупити партію супів швидкого приготування. “Це дуже серйозний внесок. Вони приходять і відразу тисячі приносять, це взагалі до сліз просто. А головне, подивіться, як їхні очі сяють, як вони задоволені від того, що вони роблять”, – каже вона.

Діти не планують зупинятися до закінчення літніх канікул.

Фото: Суспільне.

07/31/2022

You cannot copy content of this page