fbpx

У мене просто немає слів аби висловити, що я думаю про свою невістку та оті сучасні наративи, які впихають в голову молодим людям! Абсолютно відірвані від життя речі, які випинають на перший план, а те, що важливе – то не модне і треба його соромитися. Саму реальність життя шельмують і потім дивуються, чого ж у них життя не склалося.

Я свого Олексійка ростила реалістом, він у мене завжди знав, що скільки коштує і як заробити. Пам’ятаю, як в школі свої малюнки продавав дітям і потім батьки приходили до мене аби я гроші віддавала. Уявляєте?

Поїхав він в місто, там вчився і там зустрів дівчину.

Я подумала, що пора, бо вже йому двадцять п’ять років, а там, чим старшим ставатиме, тим більше перебиратиме.

Дівчина така собі, але зі своєю квартирою, що в наш час дуже добре.

– Молодець, Олексійку, копійка до копійки і будете добре жити. ти свої гроші не тринькай на якісь подарунки, а складай вже на машину чи ремонт, – радила я йому.

Він так і робив.

Вже й дату весілля призначили і вони приїхали до нас запрошувати в гості.

Говоримо ми про те, про се, а вона й почала, що хоче поїхати в подорож по Європі і вже й квитки замовила.

– Я мрію побачити Париж, Мілан, Рим! Там так гарно!, – розказує вона.

– Та гарно, але чи варто, – кажу я їй, – Краще б на ті гроші ви ремонт в тій іншій кімнаті зробили, а то закрили на ключ та зробили з неї якусь комору. А так би он Алінка з вами пожила, їй же поступати на наступний рік…

– Це ж весільна подорож, – обурилася Таня.

– І що? А це на все ваше життя. нащо гроші тринькати? Тим більше, що ви молоді і на все треба буде.

Ну вони й поїхали, бачила, що Таня геть іншої думки, ніж я. Але я вже життя прожила і знаю, що інколи так те життя повернеться, що тобі ніякі спогади з Парижу не допоможуть. А от ремонт в квартирі залишиться.

І скажіть, що я щось погане кажу? Тим більше, що в такий важкий час?

Мій Олексійко не богатир, що буде заробляти мільйони без упину, теж має якісь свої ще дитячі болячки, що вже хронічні. Та й тої Тані пушка пари, шкіра якась така аж синя. Теж би про здоров’я подумала, а вона про Париж… Аби не вийшло як в тій приказці: побачити Париж і …

Ну, ви ж мене розумієте? та про життя думайте, а не про якісь фантазії, тим більше кимось нав’язані! Та ми колись з чоловіком поїхали в село на озеро, то така була романтика, що дотепер мурашки по шкірі… А їм треба бути щасливими лише в Римі чи Мілані?

Вже до весілля тиждень, вже все заплачено, гості повідомлені, а та щезла! Сказала аби Олексійко забирав свої речі. Свою рідню і їхав геть!

– Ми різні люди і не думаю, що щось зміниться, – сказала і поїхала в Європу.

Ну це що таке взагалі? Гроші пропали, перед гостями незручно, та і сина мені шкода. Що ж то були за стосунки, коли якесь місце важливіше за живу людину? Та ти там за кордоном побула тиждень, а з людиною ти житимеш все життя!

Читайте також: Свекруха стояла на порозі високо піднявши брову і склавши руки. Знаючи її вже п’ятнадцять років, я зрозуміла, що щось сталося.  – Ти нічого мені не хочеш сказати, – холодним тоном спитала вона і я зрозуміла, що нашкодоробила я.

Що то тим дівчатам в голову вкладають, що живу людину можна отак образити, розтоптати, бо тобі хочеться якоїсь картинки з фільму?

Єдине добре, що Олексій хоч відбив гроші, що мав витратити на оплату орендованого житла.

– Нема там за чим, сину, сумувати. Ти ту квартиру бачив – там не одну тисячу треба вкласти аби зробити все по-людськи. А ти ще знайдеш дівчину, яка буде така як ти, бережлива і реалістка. Ви будете все робити разом, а та хай віється… Ще побачимо, куди її приб’є…

Фото Ярослава Романюка.

Автор Ксеня Ропота.

You cannot copy content of this page