fbpx

У Німеччині обурені заявою посла України Андрія Мельника

У Німеччині обурені заявою посла України Андрія Мельника, що українським біженцям у країні нібито не раді. Глава конференції міністрів внутрішніх справ ФРН Йоахим Герман заявив виданню Neue Osnabrucker Zeitung, що це не так.

13 червня Андрій Мельник заявив у інтерв’ю виданню Bild, що щоразу більше біженців повертаються із Німеччини назад до України, бо “не почуваються бажаними гостями”, і Берліну варто замислитися, чому у багатьох українців “немає бажання залишатися тут”.

“Це обурливо та абсолютно не відповідає дійсності. Це просто неправильно. Це реально нісенітниця”, – сказав міністр внутрішніх справ Баварії.

Герман повідомив, що жителі Німеччини готові допомагати українцям і майже через чотири місяці з початку повномасштабного вторгнення Росії, а висловлювання Мельника “образливі для тисяч німецьких сімей”.

Як сказав чиновник, “більшість” українок, з якими він спілкувався, назвали “феноменальним те, як добре їх тут прийняли”, пише Ліга.

Також він підсумував, що багато хто повертається до України, бо на заході країни порівняно безпечно, і люди просто хочуть додому після того, як виїхали за кордон із першим переляком за власне життя.

Фото: ФБ Посольство України у ФРН.

06/18/2022

You cannot copy content of this page