fbpx

У Пекіні побудували найбільший аеропорт у світі

Для аеропорту побудували чотири злітно-посадкові смуги. він розрахований на 45 млн пасажирів на рік.

У Пекіні відкрили новий аеропорт Дасін, який через кілька років може стати найбільшим у світі. Його збудували за проєктом Захи Хадід до 70-річчя заснування Китайської Народної Республіки.

Джерело

Аеропорт розташований на півдні Пекіна та допоможе полегшити тиск на існуючий міжнародний аеропорт Capital на північному сході китайської столиці, де обмеження пропускної спроможності часто спричиняє затримку рейсів.

Новий аеропорт «Дасін» за своєю формою нагадує морську зірку. Він розташований в 46 км від столиці Китаю. Вартість проєкту склала $11,7 млрд.

Площа його складає 700 тисяч квадратних метрів.

Для аеропорту побудували чотири злітно-посадкові смуги. Зараз він розрахований на 45 млн пасажирів на рік, до 2025 року зможе приймати до 72 млн пасажирів на рік. В перспективі кількість смуг планують подвоїти, одну будуть використовувати військові,а пасажиропотік планують довести до більш ніж 100 млн осіб.

Читайте також: Вчені із Франції створили екзоскелет, який дозволив повністю паралізованій людині знову піти

За цим показником він зрівняється з найбільш завантаженим аеропортом на даний момент, який розташований в Атланті (США), і стане найбільшим у світі з одним терміналом (в Атланті — два). Чинний аеропорт Пекіна вважається другим у світі за завантаженістю, «Дасін» повинен його розвантажити.

Пасажирам не потрібно буде пред’являти будь-які документи або посадкові талони під час перевірок безпеки, оскільки аеропорт оснащений новою системою розпізнавання осіб.

You cannot copy content of this page