fbpx

У рамках «часткової мобілізації» у Росії збираються призвати до армії 1,2 мільйона людей, – РосЗМІ

Про це  пише видання «Медуза» з посиланням на джерела близькі до одного з федеральних міністерств.

Також інше джерело видання, близьке до керівництва Москви, повідомило, що у столиці планують мобілізувати до 16 тисяч людей. Цю інформацію підтвердило джерело, близьке до одного з федеральних міністерств. У Петербурзі призвати збираються близько 3,2 тисяч людей, додало джерело, близьке до повпредства Північно-Західного федерального округу.

Співрозмовник, близький до одного із федеральних міністерств, зазначив, що з обласних центрів «рекомендували набирати за мінімумом». Він додав: «Ідуть сільськими районами, там немає ЗМІ, опозиції і більше підтримки [війни]».

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 21 вересня після оголошення мобілізації говорив, що до армії мають намір призвати 300 тисяч резервістів.

Кількість людей, які підлягають мобілізації, вказано у сьомому пункті відповідного указу президента Росії Володимира Путіна. Цей пункт засекречений.

“Нова газета. Європа» 22 вересня повідомила з посиланням на джерело в адміністрації президента, що у сьомому пункті йдеться про заклик до мільйона людей. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков назвав цю інформацію неправдивою.

Пєсков раніше повідомив, що у сьомому пункті зазначено кількість людей, які підлягають мобілізації, але він не уточнив, про яку саме кількість йдеться. Представник Кремля послався на слова Шойгу: «Єдине, що я можу сказати, що Сергій Кужугетович Шойгу у своєму інтерв’ю сказав: „300 тисяч людей“. Ось там йдеться про кількість до 300 тисяч людей».

Фото: скрін.

09/24/2022

You cannot copy content of this page