fbpx

У такому випадку, хороша моя, – наполягала сваха, – і мій син відчуватиме себе господарем у домі. Не надто гарно розпочинати сімейне життя знаючи, що ти живеш на території дружини. Та й не дозволю я йому сюди вкладатись ні фінансово, ні фізично. Це ж не нашої родини власність

Нещодавно наша донька зіграла весілля з хлопцем не з багатої сім’ї, але голова у нього на місці. Ми з чоловіком, звичайно, не особливо були раді, але це її вибір. Мій чоловік подарував доньці на весілля хорошу квартиру, щоб молодим не доводилося жити на орендованих квартирах. Вони були раді такому подарунку, але особливо зраділи батьки нареченого.

При будь-якому зручному випадку вони хвалили цю квартиру і приходили до них в гості. Дочка навіть почала скаржитися мені, що свекруха постійно сидить у неї і вона навіть подружок покликати не може.

Нещодавно сваха запропонувала дочці цікавий на її думку варіант. Мовляв, вони продають свою дачу і нову квартиру доньки і на отримані кошти купують квартиру трошки більшу за ту, що подарували ми.

— У такому випадку, хороша моя, і мій син відчуватиме себе господарем у домі. Не надто гарно розпочинати сімейне життя знаючи, що ти живеш на території дружини. Та й не дозволю я йому сюди вкладатись ні фінансово, ні фізично. Це ж не нашої родини власність.

Дочка ввічливо відмовилася, оскільки ця пропозиція здалася їй дивною. Але свекруха продовжувала наполягати. Спочатку вона мало не щодня дзвонила і пропонувала це, але потім почала скипати і виходити за рамки. Вона говорила, що моя дочка не любить її сина, і не розуміє що таке родина узагалі.

Зять ніби як і говорив щось матері своїй, але й зі словами її був згоден. Я свого чоловіка довго заспокоювала і просила не втручатись у молоду родину, але одного разу терпець урвався всім.

Донька у нас на гостині була, коли її свекруха знову подзвонила. Мій чоловік увімкнув гучний зв’язок і ми всі почули, що ж вислуховує моя донька щодня. В якусь мить мій чоловік не витримав і сказав свасі, що забирає подарунок назад і віднині молода родина повністю на утриманні зятя. Якщо уже аж так йому хочеться відчувати себе господарем у домі, то має таку можливість, а нам зайві гроші за задачу в аренду тієї квартири не завадять.

Ми одразу ж поїхали до доньки і зібрали речі молодого подружжя. Виставили усе за двері і під гучні простести свахи, яка тут же прилетіла, замкнули ту квартиру у всіх на очах.

Шлюб доньки протримався всього пів року. Ніякої дачі там і в помині не було. Гроші на оренду житла перший час давала донька, але відмовилась це робити, адже чоловік і копійки не докладав. А одного дня він просто сказав їй, що йде, бо вона його не любить і не шанує.

Донька кілька років з нами не розмовляла, адже думала, що саме наш учинок зруйнував її родину, але нещодавно прийшла зі сльозами на очах. Вона увесь цей час слідкувала за долею коханого колишнього і дізналась, що він уклав другий шлюб з дівчиною, яка теж мала власне житло. І якось так усе там вийшло, що дівчина та без житла після розлучення залишилась, а колишній доньчин чоловік знову оженився.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page