fbpx

У Туреччині бабусям платять за те, що вони няньчаться зі своїми внуками. Цинізм чи геніальне рішення?

Часто трапляється, що молоді мами при виході на роботу стикаються з безліччю проблем: нема з ким залишити дитини, якщо вона захвopіла; нікому відвести дитину в садок, якщо у мами немає такої можливості і тому подібне. Більшість бабусь і дідусів також є працюючими і не завжди можуть взяти на себе турботу про онуків. А послуги няні дорогі, та й знайти людину, якій довіриш свого малюка, дуже складно.

За матеріалами – Жемчуженка.

Уряд Туреччини вирішив цю проблему, запустивши програму «Національна мобілізація в трудове життя». Тепер всі бабусі, які займаються вихованням онуків, зможуть отримувати гідну винагороду за свою працю.

У 2015 році, у Туреччині була організована кампанія, що надає допомогу мамам, які користуються послугами професійних нянь. Але статистика показувала, що вихованням і наглядом за онуками, як і раніше, в переважній більшості займалися бабусі.

Тоді уряд Туреччини вирішив фінансувати допомогу бабусь, які займаються турботою про онуків. Якщо жінки похилого віку знаходяться на пенсії, додаткова доплата стане приємним фінансовим бонусом. За умови, що бабуся працює, вона зможе отримувати заробітну плату, поєднуючи приємне з корисним: виховання нового покоління і заробляння грошей. Це відмінний варіант.

Читайте також: Люди, ви зрадили вчителів! З вашої вини ваших дітей вчитимуть байдужі та жоpстокі невігласи

Ці розробки, перш за все, спрямовані на збільшення рівня зайнятості матерів. При цьому левова частка турботи про онуків припадатиме на бабусь, а мами зможуть спокійно працювати належний час.

You cannot copy content of this page