fbpx

У Вашингтоні на аукціоні продали сорочку президента Зеленського

За сорочку, яку Президент України Володимир Зеленський одягав на День вишиванки, 19 травня, на благодійному аукціоні у столиці США заплатили 100 тисяч доларів.

Покупцем стала юридична компанія Asters USA. Аукціон відбувся в рамках презентації програми United24 в Українському домі у Вашингтоні, передає Голос Америки.

“Сполучені Штати – це перша країна в якій ми робимо офіційну презентацію платформи United 24.

Символічно, що ця презентація відбувається на 100-й день російської війни проти України”. – розповіла посол України в США Оксана Маркарова.

За її словами, партнером цієї ініціативи в США виступив Ukraine House.

“Відтак кошти на United 24 пересилаються через спеціальний рахунок Ukraine House. Люди які робитимуть пожертви отримають усі пільги в податковій сфері США, відповідно до місцевого законодавства”, – пояснила посол.

Також під час благодійного аукціону, окрім вишиванки Зеленського були продані футболки з підписами Артема Довбика та Андрія Ярмоленка, в яких вони грали під час переможного матчу української збірної проти команди Шотландії 1 червня. Також, “з молотка” пішов відомий керамічний кухоль у формі півника, аналогічний тому, який вцілів на шафці в обстріляному росіянами житловому будинку в селищі Бородянка, що на Київщині.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав 17 травня указ про заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Тобто, United24 – це “єдине вікно” для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема, за такими напрямами: допомога Збройним силам України, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Фото: Укрінформ.

06/05/2022

You cannot copy content of this page