fbpx

Угорщина більше не демократія – Європарламент

15 вересня пройшло засідання Європарламенту, де депутати вирішили переглянути фінансування Угощини, оскільки та більше не може вважатися повноцінною демократією.

На засіданні євродепутати ухвалили звіт, згідно з яким, демократія та основні права в Угорщині ще більше погіршилися з 2018 року. Тому Європарламент засудив навмисні та систематичні зусилля угорського уряду щодо підриву європейських цінностей.

“Висновки цього звіту є чіткими та безповоротними: Угорщина не є демократією. Парламенту було як ніколи актуально прийняти таку позицію, враховуючи тривожні темпи, з якими верховенство права відступає в Угорщині”, – сказала Гвендолін Дельбос-Корфілд, доповідачка Європарламенту щодо ситуації в Угорщині.

Таке повідомлення оприлюднено на сайті Європарламенту.

Також в звіті вказано бездіяльність союзу стосовно такої поведінки члена Союзу.

«Європарламент висловив жаль з приводу неспроможності Ради ЄС досягти значного прогресу в боротьбі з відходом Угорщини від демократії і заявив, що подальше зволікання означатиме порушення принципу верховенства права самою Радою», – йдеться в заяві.

Тому поки Угорщина не імплементує всі ісуючі рішення суду ЄС і Європейського суду з прав людини – їй не бачити фінансування на національне відновлення через пaндемiю коpонавіpусу.

“Утриматися від затвердження плану національного відновлення, поки Угорщина повністю не виконає відповідні рекомендації та не імплементує всі існуючі рішення суду ЄС і Європейського суду з прав людини”, – йдеться у рекомендаціях.

Reuters пише, з посиланням на анонімне джерело, що скоротять фінансування адміністрації Віктора Орбана через занепокоєння щодо поширення хабарництва.

Фото: колаж.

09/15/2022

You cannot copy content of this page