fbpx

Українка розповіла про спосіб, що дозволяє вигідно економити на відпустках

Марія Барабаш, яка живе у Лондоні, знайшла метод економії на відпустках. Вона заснувала групу у соцмережі, де збирає охочих обмінятися будинками. Так має змогу не лише пожити в іншій країні, а й покористуватися автомобілем і пізнати культуру зсередини, пише Gazeta.ua.

Жінка мешкає у Великобританії 13 років. Із чоловіком Кілліаном виховують трьох дітей.

“Коли нас стало п’ятеро в родині зрозуміли, що подорожувати родиною складно. Тоді із чоловіком дивилися фільм “Відпустка по обміну” і нас заінтригувала ідея так організувати відпустку. Чоловік був не проти, а коли почали шукати, як реалізувати цю ідею, то зрозуміли, що вже все зроблено до нас”, – пояснює Марія.

Родина зареєструвалася на спеціалізованому сайті, внесли членський внесок у сумі 100 євро, точно описали свій будинок і вказали, скільки людей можуть прийняти. Особливістю помешкання виявився кіт Вася, тому людей з алеpгією просять не їхати.

Читайте також: Працюю на заміні в італійській сім’ї. Зарплата 700 євро( 21 300 гривень). Працюю з 7 7:30 до 22:00, – українка розповіла про роботу доглядальницею

“Можемо дозволити сімейну відпустку виключно під час канікул. Найдовші — з 20 липня до кінця серпня. В цей час ціни на відпочинок зростають вдвічі. Хотіли поїхати до Франції чи Італії, але перший будинок, який нам запропонували був у Рейк-Явіку в Ісландії. На момент нашої подорожі наймолодшій дитині було 1,5 року. Вразили їхні краєвиди: гейзери, водоспади, незвичні тукани. Зараз веду групу обміну будинками”. – додає Марія.

Кожен із власників дає корисні поради по екскурсіях та економії.

“Ми собі завели течку для гостей, в яку складаємо та описуємо корисні “плюшки” у Лондоні. Наприклад, де дешево попити кави чи в які музеї можна сходити безкоштовно. Разом з будинком часто залишають машину. Ми також лишаємо, але наше авто не використовують, бо тут лівосторонній рух і для європейців такий транспорт незвичний”, – пояснює жінка.

Для гостей Марія звільняє полиці у шафах та прибирає. Зауважує, що дехто зносить цінні речі в одну з кімнат і там їх закриває. По закінченню відпустки слід прибрати приміщення самостійно.

“Побували у Франції, Італії, Іспанії. Такі обміни суттєво економлять кошти. Обмінюватись можна як одночасно так і з відстрочкою. Торік відпочивали у іспанській Мурсії в літньому будинку на побережжі. В цей час власники жили у квартирі неподалік. Я точно знаю, що на Великдень нас тиждень не буде вдома, бо їдемо до бабусь та дідусів у гості. Пропоную на цей період свій будинок туристам”.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page