fbpx

Українці незабаром зможуть отримувати легальну роботу у Німеччині за спрощеною процедурою

Громадяни країн, які не входять до Євросоюзу, незабаром зможуть отримувати легальну роботу у Німеччині за спрощеною процедурою. Щоправда, будуть певні обмеження. Про це повідомила 24 канал.

Міністр праці ФРН Губертус Гайль відстоюватиме впровадження спеціальної шестимісячної візи, яка дасть змогу найматись на роботу людям, навіть без вищої освіти, у сферах, де Німеччині бракує робочої сили. У першу чергу мова йде про догляд за літніми людьми. Також Гайль обіцяє зробити процедуру отримання такої візи максимально прозорою та без зайвих бюрократичних затримок.

У Федеральному агентстві праці створено перелік професій, у яких Німеччині бракує працівників. Догляд за літніми людьми на першому місці, проте у переліку ще 60 позицій. Станом на липень 2018 року тимчасово перебувати в Німеччині з метою пошуку роботи мають право лише іноземці з вищою освітою. До того ж, візи видають лише за умови, що людина зможе фінансово забезпечити своє проживання.

Утім, пропонована міністром віза заперечує можливість залишитись у Німеччині опісля завершення шести місяців. Також іноземці, які працюватимуть за цією візою у Німеччині, не матимуть права, наприклад, на отримання соціальних виплат.

Читайте також: Щомісяця має 1700 доларів: українка розповіла про реальні заробітки в Єгипті

Закон планують прийняти до кінця 2018 року.

Нагадаємо, що у Німеччині “велика коаліція” (Християнсько-демократичний союз, Християнсько-соціальний союз і Соціал-демократична партія Німеччини) домовилася про посилення міграційної політики. Основна дискусія точилася навколо біженців, у яких місцем первинної реєстрації є не Німеччина, а інші країни Євросоюзу.

You cannot copy content of this page