fbpx

Уже вчетверте заводжу цю непросту розмову з сином і бачу, що ні чути, ні розуміти мене він не бажає. Ніби, як зачарований. Твердить, що знає краще від мене. Надумав женитись і край. Після всього що було? Куди ж йому?

Уже вчетверте заводжу цю непросту розмову з сином і бачу, що ні чути, ні розуміти мене він не бажає. Ніби, як зачарований. Твердить, що знає краще від мене. Надумав женитись і край. Після всього що було? Куди ж йому?

Моєму сину сорок п’ять. Живе поруч зі мною. Хазяйнуємо удвох, віку свого доживаємо. Він у мене роботящий, господар хороший, та й звичок у нього поганих немає. От тільки доля? Хто ж знав, що так у його житті поверне?

Справа в тому, що мав мій син родину і втратив її в одну мить. Поїхали на відпочинок його дружина і онуки мої, та так слизька гірська дорога їх і забрала. Я й досі оговтатись від того не можу, а, як син мій уте осе пережив і згадати важко.

Сім років не минуло ще, як надумав мій син женитись знову. До нас багато у березні люду приїхало. І в садочку і в школі жили. Хто квартири в місті винайняв, хто за кордон подався, а одна молода мамочка з двома дітками трошки нище по нашій вулиці дім собі придбала. Сподобалось їй у нас, вирішила тут осісти, адже повертатись їй власне нікуди.

Двійко хлопчаків має. Так от. Малим хтось велосипеда віддав старого, а він ремонту потребував, так вони до мого сина прийшли спитати, чи не допоможе він їм. Так і познайомились. Відтоді бігати вона до нас повсякчас почали, то їм вудку треба підрихтувати, то м’яча на дерево закинули.

Як уже й сина стосунки з цією Лідою, мамою їхньою зав’язались, я й не знаю, але він усе частіше вже там у них. І ремонт робить і воду у дім проводить, ванну встановив. А оце нещодавно прийшов усмішка в усе лице:

— Женюсь, – каже. – Ліда погодилась. будуть у тебе тепер онуки мамо і невістка.

Я й у сльози. Що надумав? Куди. таке пережити? Та й які онуки. Були вже в мене свої. чужих не треба.

Ніхто мене зрозуміти не хоче, усі за сина мого радіють, а в мене прямо душа не на місці. Який шлюб? навіщо? Та й ще й якби ж вона одна. а так? Покласти життя своє на чужих діток і що тоді на старості робити?

13,11,2022

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page