fbpx

В яких країнах Новий рік 1 січня не святкують?

Є країни, в яких Новий рік не святкують. У деяких державах він заборонений законом.

У Китаї Новий рік називається “Юань-дань”. “Юань” в перекладі означає початок, а “дань” – день. До ХХ століття в календарях Китаю Новий рік наступав у перший день весни, але 27 вересня 1949 року уряд додав ще один вихідний день – 1 січня. Це державне свято проходить у Китаї тихо і непомітно, повідомляє “РБК-Україна”.

В Саудівській Аравії Новий рік заборонений законом. Спеціальна поліція “Аль-Мутава” стежить за відсутністю новорічної атрибутики в магазинах і торгових центрах. Має право її вилучити. Прихід наступного року жителі Саудівської Аравії відзначають 21 березня, в день весняного рівнодення. Майже завжди цей день збігається з першим днем священного місяця мухаррам. У цей день не прийнято влаштовувати масових гулянь та відзначають його тихо, в колі сім’ї.

1 січня Новий рік не святкують в Індії. В країні єдина національна дата Нового року – 22 березня, але деякі штати відзначають настання наступного року і в інший час.

В Ізраїлі Новий рік називається Рош Ха Шана. У нього немає постійної дати святкування, так як перехід на наступний рік прийнято відзначати восени, в молодий місяць. Зазвичай це у вересні або жовтні. У ізраїльтян це свято відзначається урочисто, з ним пов’язано безліч стародавніх традицій. Новий рік з 31 грудня на 1 січня в Ізраїлі святкують тільки вихідці з колишнього СРСР.

Весною Новий рік святкує Іран. 1 січня для іранців звичайний день, так як у них існує власний календар. Він називається Сонячна хіджра. У них є власне літочислення. На даний момент в Ірані 1395 рік. А Новий рік в Ірані називається Новруз і його початок відзначають 21 березня.

З Навруза починається рік в Афганістані. Його також відзначають у Таджикистані, Азербайджані, Узбекистані, Казахстані, Туреччині, Киргизстані, Албанії та Македонії.

Читайте також:  “Навіть відсунули трансляцію традиційного звернення президента України”: Зеленський заявив, що йде у Президенти

У Південній Кореї Новий рік відмічають за місячним календарем. Він називається Соллаль. Його відзначають по всій країні і в цей день у місцевих жителів є традиція – їздити до могил предків, щоб вшанувати їх пам’ять. 1 січня в Південній Кореї вихідний. У ці дні в країні можна побачити вбрані ялинки і Санта Клаусів, але цей день прийнято проводити з сім’єю.

В Бангладеш Новий рік настає 14 квітня, в перший день місяця бойшак. Він називається бенгальським, і в цей день місцеві мешканці вдягають найкрасивіший одяг і йдуть гуляти разом з родиною в парки. У ці дні в Бангладеш не прийнято вживати спиртне, тому місцеві жителі гуляють, фотографуються, танцюють і веселяться. 1 січня в країні офіційний вихідний.

Опубліковано 1 січня 2019 року

You cannot copy content of this page