fbpx

Велика Британія не запросила на похорон Єлизавети три країни. Ви точно вгадаєте «щасливчиків»

Похорон королеви Єлизавети II відбудеться в понеділок 19 вересня у Весттмінстерському абатстві. Відійшла Єлизавети II 8 вересня у Балморальському замку, що в Шотландії.

Вже 10 вересня її син Чарльз став Чарльзом ІІІ і правителем Сполученого королівства і 14 країн Співдружності та приніс присягу. Офіційна коронація відбудеться за кілька місяців.

Видання Rеuters пише, що серед запланованих гостей не буде Росії, Білорусі та М’янми. Таку інформацію воно оприлюднило, посилаючись на джерело в британському уряді.

“Велика Британія разом зі своїми західними союзниками прагнула ізолювати Росію і її союзницю Білорусь на світовій арені за допомогою економічних санкцій та інших заходів у відповідь на вторгнення Москви в Україну. М’янма і її Збройні сили також піддалися британським санкціям, оскільки Лондон посилює підтримку громади рохінджа в країнах Південно-Східної Азії”, – пише Rеuters.

Лондон очікує на появу президента США Джо Байдена і його дружина, прем’єр-міністрів Канади, Австралії, Нової Зеландії та багатьох інших країн…

Серед запрошених близько 500 іноземних високопоставлених осіб: президенти країн, з якими Британія веде дипломатичні відносини, знаменитості та впливові члени суспільства.

Росія і Білорусь до цього списку не входять.

Фото: колаж.

09/14/2022

You cannot copy content of this page