fbpx

Весілля принца Гаррі та Меган Маркл: психолог розповів, хто у цій парі кого любить

У відомому радянському фільмі “Найчарівніша і найпривабливіша” героїня Лариси Удовиченко говорила – “З двох закоханих один любить, а інший дозволяє себе любити”. У світлі сьогоднішньої події, одруження принца Гаррі і Меган Маркл, ця фраза більш ніж актуальна, пише Валентин Кім у своєму блозі для ТСН.

Сучасна психологія поведінки стверджує, що невербальні сигнали, які посилає тiло людини, говорять не тільки про його емоції, а й про його почуття і відносини. Це тим більш цікаво в поведінці молодих людей під час весільних ритуалів.

Принц Гаррі в самому початку весільної церемонії, ще в процесі очікування нареченої, демонстрував масу ознак хвилювання.

Він нервово покусував губи. Це ознака хвилювання. Тим більше ця ознака стає показовою, коли прикусування губи не супроводжується спілкуванням з будь-ким. Тобто це реакція на внутрішній діалог, внутрішні переживання.

Він часто озирався на всі боки. Це спрацьовує пошуковий рефлекс. У стані невизначеності, хвилювання, невпевненості ми часто починаємо оглядатися по сторонах, повертати голову на будь-який шум або світловий сигнал. Так наш організм реагує на внутрішній дискомфорт, прагнучи контролювати навколишнє оточення.

Читайте також: Кейт Міддлтон образилася на Меган Маркл (фото)

Нахил корпуса до тих людей, з якими він спілкується. Це стосується і його брата принца Вільяма, і архієпископа Кентерберійського, яких він зустрічав біля входу до церкви. Під час вітання люди зазвичай трохи нахиляють голову. Але чим нижчий статус людини, тим більш низький уклін він буде виконувати. По відношенню до принца це звучить дивно, але в даному випадку його більш низький уклін в бік його співрозмовників говорить про пережитий стан хвилювання.

Після приїзду Меган Маркл поведінка нареченого змінилося, але незначно. Він продовжував покусувати губи, нервово витирав піт з обличчя, демонстрував масу емоцій, а під час присяги на вірність дружині періодично погойдувався, ніби намагаючись знайти точку опори.

В принципі, його поведінка цілком співвідноситься з образом молодого нареченого. Ось тільки поведінку нареченої не назвеш такою ж хвилюючою. Меган була доброзичливою, усміхненою і спокійною.

Але найважливіший момент, який показує, хто з подружжя любить більше – це традиційний поцілунок. Вірніше, королівський поцілунок при виході з церкви. Тут важливо звернути увагу на наступний момент – хто більше нахиляється до партнера, чиє тiло долає більшу відстань для здійснення поцілунку, той і володіє великими почуттями. І тут знову на першому місці принц Гаррі. А Меган практично не змінила свого положення.

Можна було б віднести таку поведінку до дівочого збентеження і хвилювання, якби не три факти:

Меган не демонструвала інших ознак збентеження і хвилювання.

Протягом усієї шлюбної процедури вона рідше, ніж її чоловік, здійснювала з ним зоровий контакт.

Вона актриса. Непогана актриса, прекрасно вміє приховувати одні емоції і демонструвати інші.

Загалом, можна сміливо сказати, що доля цього шлюбу знаходиться в руках Меган. І якщо принц Гаррі відчуває сильні почуття, то прекрасна Меган цілком володіє собою і добре розуміє що їй потрібно і від цього принца, і від свого нового статусу.

Оцінюючи невербальні сигнали найбільш близького оточення сьогоднішніх молодят, можна сказати, що по-справжньому щасливою людиною під час церемонії одруження була Доріа Редлан, мама нареченої. Для цієї жінки поточна подія стала дійсно хвилюючою і прекрасною. У будь-якому разі, під час одруження вона демонструвала набагато більше переживань і щирих почуттів, ніж її власна дочка.

You cannot copy content of this page