fbpx

Весна прийшла, а мені хоч плач. Ні, я щаслива, але з наближенням ночі мені аж недобре стає. І все через матусь. Так, так! Матусь, які з якогось дива гуляють зі своїми малюками до першої, або другої години ночі

Доброї ночі. Пишу цю статтю, на жаль, пізно вночі. Пишу від безвиході і від накипіле почуттів.

Живу я в звичайній багатоповерхівці. Чутність сусідів і вулиці середня. Але як весна прийшла, ясна річ, відкриваємо вікна. Тому все що відбувається у дворі, чутно, ніби в сусідній кімнаті.

У мене дитина 2,5 років. І кожна ніч для нас стала нестерпною. У 21: 00-21: 30 моя дитина зазвичай засинала. Пишу не просто так в минулому часі.

Зараз же з настанням тепла, активізувалися матусі, які люблять погуляти до пізньої ночі. До першої години або двох ночі. І якби ж то вони тихо сиділи, мені то яке діло до того, що їхні діти гуляють пізно вночі.

Але ні ж, діти поводяться тихо, а ось матусі виховуючи своїх малят волають до них так, що їх чути в сусідніх дворах. Я на повному серйозі говорю, адже в сусідньому дворі живе свекруха і вона їх теж чує.

– Саша, – на все горло волає одна з них, – куди пішов? Я тебе не бачу.

В першу ніч своїм лементом вони розбудили мою дитину через хвилин 35-40, як я його вклала. Усю нічпотім канючив малий, бо ж напевне йому лячно стало.

У наступні 2 ночі, я просто дуже довго укладала дитину, не тільки через волання цих осіб, але і через скрип гойдалок. Вчора був 4-й день. І моє терпіння просто скінчилось і все. Я відкрила вікно в 23:00 і гучно оголосила:

– Якщо через 5 хвилин не буде тиша, то я викликаю наряд і соціальний захист.

 Ясна річ через 5 хвилин ніхто не замовк. Я набрала номер поліції і пояснила ситуацію. Ті пообіцяли що приїдуть, дізналися адресу.

І тепер просто неперевершена кінцівка. Під’їжджаючи, через хвилин 45, машина поліції включила мигалки, десь за 2-3 будинки від нас. Матусі як таргани, почали хапати дітей і бігти по під’їздах. Не встигла тільки та, яка була з дитиною на візочку.

Машина заїхала до нас у двір. Чоловік у формі підійшов до мами з дитиною, про щось поговорив і потім допоміг занести коляску в під’їзд, після чого попрямував до мого під’їзду. Через 3 хвилини дзвінок у двері (варто говорити про те, що моя дитина прокинулася?)

Мені хотіли виписати штраф за помилковий виклик. Мовляв людина тихо гуляла з дитиною, тому що останньому не добре стало. А я тут така погана, просто так турбую.

Як добре, що до цього я зняла як вони там гуляють. Буквально секунд 7, але зняла. На жаль, в нічний час не було видно осіб на відео і в наступний раз мені порадили вийти і зняти обличчя правопорушників.

Сьогодні вдень, вийшовши на подвір’я, всі мами з дітьми почали нас цуратися, а бабуся Свєта, що сидить весь час на лавці у дворі, прокоментувала мені у слід:

— І сорому ти не маєш. Люди гуляють в таку гарну погоду, а ти наряди викликаєш. Хай йому грець з такими сусідами.

Прикро мені. Але ж хіба я не права.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page