fbpx

Ветеринар з Канади приїхав до Харкова рятувати тварин

Канадський ветеринар Кліффорд Редфорд не зміг всидіти в Торонто, коли почув про повномасштабне вторгнення росії. Спочатку він волонтерив в Польщі і зізнався, що українці його просто вразили.

“Я закохався у людей, які перетинали кордон із Польщею — чоловіки та жінки з вашої країни, чув історії, спілкувався із людьми, які рятують Харків і які лишаються там, навіть якщо це небезпечно, тому я вирішив приїхати і допомогти”, — пояснює Редфорд.

Тому Кліффорд скористався «шансом» і приїхав до Харкова на 10 днів на запрошення громадської організації “Порятунок тварин Харків”.

“В першу чергу ми беремо собак та котів, які є нещасними, пораненими, безпритульними. Допомагаємо їм почуватися краще: ми їх лікуємо, оперуємо, а також виїжджаємо у гарячі точки у регіонах, і туди доставляємо їжу та ліки, перевозимо деяких із цих тварин до безпечних місць”, — розповідає волонтер.

Кліффорд на своїй шкірі відчув, що таке бути в Україні – він був біля зони потрапляння снаряду, що виклав на своїй сторінці, він об’їздив купу сіл і містечок Харківщини та Донеччини і продовжував вражатися українським духом.

В одному з таких місць він познайомився з родиною, яка опікувалася покинутими тваринками і вона просто не могла виїхати, бо не могла залишити тварин.

“Вони знали, що їм, можливо, доведеться евакуюватися, але вони знали, що не можуть залишити тварин на вулицях. Тож ви даєте мені внутрішньої сили продовжувати робити те, що я роблю. І я дійсно вражений вашими людьми”, — говорить канадець.

За матеріалами Суспільного.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page