fbpx

Війна відміняється: Косово задкує, а Сербія дякує росії

Нове напруження між Сербією і Косово виникло через бажання запровадити останніх нові правила для сербів. В Косово вирішили, що з 1 серпня там перестануть діяти видані владою Сербії документи, а їхнім власникам видаватиметься тимчасова довідка на в’їзді. Те стосувалося й автомобільних знаків.

Сербія ще й звинуватила Косово в тому, що її війська, мовляв, опівночі хочуть розпочати “спецоперацію” проти сербів у північній частині країни. Буцімто, мешканці прикордонних територій (місто Нові-Пазар, південь Сербії) чули звуки стрілянини, а північної частини Косова – сирену.

Напруга спала, коли уряд Косово вирішив відтермінувати такі зміни, які призвели до зростання напруженості між країнами.

Вучич виступив зі зверненням до сербів і сказав, що чекає «хороших новин», передає rts.rs.

“Я сподіваюся, що до завтрашнього дня ситуація буде деескалована і що ми зможемо знайти рішення в наступний період”, – сказав Вучич.

Він мав на увазі те, що командувач KFOR (міжнародні сили під керівництвом НАТО, відповідальні за забезпечення стабільності в Косові) проведе переговори з представниками косовських сербів у Косовській Митровиці.

“Найближчими тижнями й місяцями на нас чекає найважча політична боротьба, і я дякую всім за витримку, насамперед сербам у Косові та Метохії, які захищають наше ім’я. І я хочу ще раз сказати, що капітуляції не буде і що Сербія переможе”, – заявив Вучич.

Крім цього, він подякував російській федерації за підтримку.

Фото: belta.by.

08/01/2022

You cannot copy content of this page