fbpx

Він став чемпіоном світу, а призові гроші витратив так, що у тисяч людей на очах стояли сльози

Давним-давно філіппінський хлопчик на ім’я Менні Пакьяо на обід не мав навіть жменьки рису. Але його завзятість і фантастичне прагнення вирватися з цієї ями бідності привели цього хлопчини на вершину слави.

Там він заслужено став єдиним в світі боксером, який завоював світову першість в 8 різних вагових категоріях, пише Tintelekt.

Незважаючи на приголомшливий успіх, Менні Пакьяо не забув про своє злиденне дитинство. І з однієї з перших великих призових виплат за бій він витратив на будівництво селища для жителів Танго – рідного села в найбіднішій провінції країни Сарангані.

Читайте також: В ОДНІЙ ШКОЛІ ХЛОПЧИК ПЕРЕСТАВ ХОДИТИ НА УРОКИ. ТЕЛЕФОНУ У НЬОГО НЕ БУЛО. ТОДІ ОДНОКЛАСНИКИ ВИРІШИЛИ ПІТИ ДО НЬОГО ДОДОМУ. ПОБАЧЕНЕ РОЗБИЛО ДИТЯЧІ СEРЦЯ

На цьому боксер не зупинився, і сьогодні на його гроші зведені будинки вже для тисячі незаможних сімей.

Пакман Вілладж – так Менні назвав зведене для бідняків симпатичне селище.

Кожен будинок розрахований на дві сім’ї і має два окремі входи. До речі, Пакман (Pac-Man) – це прізвисько боксера.

Жителі Пакман Вілладж

У новому селищі є відкриті і криті майданчики для заняття спортом, громадський парк і багатофункціональний центр.

Менні виріс в бідній багатодітній сім’ї, звичайний раціон якої становили банани і коренеплоди. У 12 років він кинув школу, щоб допомогти родині вижити, – він почав працювати в сімейній пекарні і продавати пончики на вулиці. Тоді ж він став займатися боксом, і першим його тренером став дядько.

Боксер зі своєю великою родиною

Дядько розповідає, яким твердим характером володів Менні від юнацтва: «Він вставав щоранку о 4 годині, щоб вийти на пробіжку. Вже через півроку тренувань я сказав: “З цього хлопця виросте чемпіон світу”. Так і вийшло».

Читайте також: МАЙКА ТАЙСОНА ВИРОСТИЛА УКРАЇНКА! ЖІНКА СТАЛА ЙОМУ ДРУГОЮ МАМОЮ

Сьогодні Менні – один з найбільш шанованих і популярних людей в своїй країні. Кілька років тому він зайнявся політикою і переміг на виборах в конгрес.

Під цим фото в своєму інстаграме Менні з гіркотою пише: «Це життя. Коли я мовчу у відповідь на питання, що я зробив у ролі державного службовця, мене критикують. Коли я показую, що я саме я зробив, мене теж критикують ».

You cannot copy content of this page