fbpx

Виглядає, як нова! Хотіла викинути стару шафу, але знайшла цей спосіб і переробила її на стильні меблі

Старі радянські шафи – справжня спадщина, яка до сих пір стоїть у багатьох в будинку або в квартирі. І дивуватися тут нема чому. Речі робилися на століття.

Але не поспішайте позбуватися від старих меблів, адже їх завжди можна оновити, надавши свіжого і сучасного вигляду за допомогою звичайної фарби, пише Копилка.

Готові? Зовсім скоро ви не впізнаєте свою шафу!

Перш ніж приступати до роботи, звільніть меблі про предметів, книг і т.д. Протріть від пилу.

Якщо на бічних поверхнях або на корпусі в цілому є непотрібні отвори або відколи, зашпаклюйте їх. Для цього відмінно підійде акрилова шпаклівка по дереву. Коли вона висохне, вирівняйте поверхню наждачним папером.

Фурнітуру можна зняти і пофарбувати, якщо вона потребує оновлення. Для цього відмінно підходять фарби в балончиках. Працювати з ними можна тільки в приміщенні з хорошою вентиляцією. Найкраще на відкритому повітрі. Перш ніж виконувати фарбування, обов’язково знежирте поверхню за допомогою cпирту.

Більшість радянських меблів були з поліруванням. Для його видалення в домашніх умовах доводиться докладати значних зусиль, часом видалити його можна лише спеціальним обладнанням. Але не переживайте. Досить використовувати більш простий варіант. На сіткотримачі на гвинтах закріпіть лист наждачного паперу.

З його допомогою обробіть полірування. Глянець зникне і зчеплення фарби з поверхнею буде краще.

Знежирте всі деталі спиpтом. Для фарбування відмінно підходить акрилова емаль універсальна. Використовуйте поролоновий валик і пензлик для невеликих і важкодоступних ділянок. Покрийте меблі мінімум трьома шарами фарби, даючи висихати попередньому.

Читайте також: Як дати друге диxання радянським меблям: фото ДO і ПIСЛЯ вpажають

Поверніть фурнітуру на місце і заповніть шафу. Більш детально в відео нижче:

Обов’язково діліться корисною статтею з друзями!

You cannot copy content of this page