fbpx

Виявилося, юнак в свої 25 років вже побував у шлюбі. Є дитина, яку він ніколи не бачив, так як дружина чомусь покинула його посеред ночі будучи на останньому місяці. Ніби як щось не поділила з його мамою, а взагалі була не надто хорошою господинею і зовсім не вміла готувати.

Катя вчилася з нами на курсі. Завжди скромна, мила, допитлива. Не відрізнялася модельною зовнішністю, що не заважало їй в спілкуванні з молодими людьми. Залицяльників було багато. І Катерина вибирала, активно відвідуючи побачення, іноді по два в день. Чим викликала подив і заздрість у одногрупниць.

Я з нею подружилася, коли стали разом займатися іспанською мовою на курсах. Одного разу вона зізналася, що познайомилася з приємним молодим чоловіком. А через два місяці оголосила, що виходить заміж. Я бачила її щасливі очі, було складно щось заперечити. Тому я просто спробувала з’ясувати в розмові про минуле обранця. Виявилося, юнак в свої 25 років вже побував у шлюбі. Є дитина, яку він ніколи не бачив, так як дружина чомусь покинула його посеред ночі будучи на останньому місяці. Ніби як щось не поділила з його мамою, а взагалі була не надто хорошою господинею і зовсім не вміла готувати. Я була як би сказати – ошелешена почутим. Але Катя була впевнена, що з нею історія не повториться, адже готувати вона вміє, наводити лад у домі любить, створює затишок, та й розумом не обділена. А сам Діма вже набрався досвіду і все усвідомив.

Ось тільки пізніше з’ясувалося, що мама майбутнього чоловіка не в курсі майбутнього торжества. І велено було їй не говорити. Катя була впевнена, раз чоловік вирішив, значить так краще. Їй хотілося класичних відносин.

Розписалися, запросивши тільки двох свідків і сестру нареченої. Жити молодята стали в будинку нареченого і його мами. Свекруха була впевнена, що син просто привів дівчину в дім, так як йому хотілося відчувати. Лідія Петрівна ставилася непогано до гості. Тримала нейтралітет.

Молодь взяла кредит і полетіла до Іспанії на відпочинок. А Лідія Петрівна під приводом прибирання, стала копатися в речах синівської обраниці, в надії на компромат. Коли вона знайшла читацький квиток дівчини, і побачила, що Катя вже носить їх прізвище, жінку трохи швидка не забрала!

І тут почалося! По поверненню молодої сім’ї в будинку атмосфера стала геть іншою. Свекруха обурювалася, що їй не повідомили таку важливу новину. Чомусь вирішила, що усе це придумала саме невістка, а не її єдиний і такий правильний син.

І тут же з’ясувалося, що Катя готувати не вміє, погано прибирає в будинку та й розумом не надто наділена. Молода невістка не повинна читати дивних, на думку дорослої жінки, книг. Не повинна виходити з дому вечорами, зустрічатися з подругами. При цьому всю зарплату дівчини мама і син забирали на потреби сім’ї. Бідна Катя плакала і розповідала нам, що за рік не могла купити собі жодної нової речі. Тоді як чоловік ні в чому собі не відмовляє.

Катина мама присилала з села м’ясо, сир, овочі та інші продукти. Все з’їдалося, але тут же починались розмови, що можна було б і більше, смачніше, та й узагалі якісніші продукти передавати.

Чоловік перестав їсти те, що готує дружина, демонстративно вивертаючи страву в унітаз. Після чого просив маму приготувати що-небудь смачненьке. Став нестриманим у спілкуванні з дружиною.

Врешті свекруха вигадала, що Катя займається чорними справами і ледь не на мітлі у повню літає. А коли вона йшла, окропили все святою водою.

Минуло півроку. Зараз Діма бігає за Катериною і просить повернутися. Наша подруга на сьомому небі від щастя. Говорить що любить колишнього і що він точно виправився.

От що повинно статись ще, щоб вона прозріла. Я їй пояснюю і розкриваю очі. знаєте що? Вона зі мною спілкуватись менше стала. От, як, як цю людину напоумити, аби не робила помилку довжиною в життя.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page