fbpx

Я дуже люблю свою дочку, це говорю відразу. З дружиною теж нормально живемо, хоча її невгамовна енергія часто перевертала нам звичний уклад життя. Це така, як зараз кажуть, “я ж матір”. Гори зрушить захищаючи інтереси своєї дитини, відстоюючи уявні таланти. І все б нічого, але від останньої витівки дружини я світ заочі бігти готовий

Я дуже люблю свою дочку, це говорю відразу. З дружиною теж нормально живемо, хоча її невгамовна енергія часто перевертала нам звичний уклад життя. Це така, як зараз кажуть, “я ж матір”. Гори зрушить захищаючи інтереси своєї дитини, відстоюючи уявні таланти.

Хоча, чесно зізнатися, немає у нашої 12-річної дочки ні інтересів, ні талантів. Звичайна дитина, не гірше, не кращий за інших. Навчається середньо, і навіть не через лінь, я просто знаю її можливості. На мене покладено «почесна місія» робити з нею домашнє завдання, дружина не розуміє сама «чому їх там вчать».

Єдине, що я відмовився робити – це бігати в школу і випрошувати оцінки вище. Зазвичай не сперечаюся з дружиною, але тут своє право на невтручання відстояв. Як вже там робить дружина – подарунками або сценами, але оцінки, дійсно, ставляться хороші.

З раннього дитинства у дочки немає вільного часу, мама записала її на всілякі гуртки, секції, клуби. Дочка не має своєї думки, не зрозуміло, що їй подобається, але робить, як сказала мати. Поступово дружина перестала працювати, так як постійно відпрошуватися з роботи, тікає раніше – який начальник буде це терпіти. Я став брати більше змін, знайшов підробіток, так як гуртки теж платні.

У танцювальній студії одна заповзятлива дама запропонувала індивідуальні заняття, так як у дитини нічого не виходило. Моя дружина з радістю погодилася! Гроші почали йти, як вода в пісок. Підтягнувши дівчинку, викладачка по хореографії переконала продовжити заняття, зробивши ще інтенсивніше (а значить, дорожче), щоб готувати дочку для «великої сцени». Це просто морок! Ну, яка балерина з сутулою спиною і відсутністю музичного слуху!

Але дружина просто вхопилася за цю ідею. Зараз вимагає нашого переїзду в інше місто, знайшла там школу балету відправила документи. Начебто беруть, оцінки хороші. Але ми ж знаємо, звідки оцінки і звідки «талант».

Заради чого покидати все, продавати і купувати нову квартиру в іншому місті, де ми нікого не знаємо. Шукати роботу, а нам скоро на пенсію, кому ми там потрібні? Я слова не сказав би, будь моя дочка дійсно такою талановитою зірочкою. Але це потрібно тільки для самоствердження дружини, потішити своє его – ось ми які, все для дочки! Дружина налаштована рішуче, шукає знімну квартиру. А я не хочу так кардинально міняти своє життя! Вперше з’явилася думка про розлучення. А може вона не здорова в мене? Як і куди бігти, що робити.

Головна картинка – pexels.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

You cannot copy content of this page