fbpx

Я йду у перукарню, – твердо заявила дружина враженому Валерію. – Малий спить, ти впораєшся. Знала б чим усе скінчиться, навряд би з дому вийшла

Валерій образився. Ще б пак, адже замість відпочити після роботи мусить глядіти немовля. І хоч немовля і було його єдиним сином, легше від того не ставало. У холодильнику хизувалась холодним боком пляшечка улюбленого темного пінного, а в малого зубки якраз рости починають. От сиди і слухай тепер, як те дитя канючить.

Чесно кажучи за вісім місяців відколи в них з Марією з’явилась дитина, от так, сам на сам, з малим він залишився вперше. Раніше, і на руки не брав, мовляв, той малий ще і йому лячно. А ось сьогодні, дружина поставила перед фактом.

— Мені в дзеркало соромно поглянути. Я записалась на маникюр і до перукаря. Орест спить, буду через дві години, ти за старшого. – І пішла забувши мобілку.

Орест очі відкрив одразу, як двері за дружиною зачинились. Перших пів години ще в ліжечку грався, а потім ось, « у-а-а» і хоч сам плач.

Уже не витримуючи того пішов і опорожнив залпом улюблений напій. Згадав, що теща привозила десь бурячихи. Чомусь, вирішив, що саме після неї все стане на свої місця.

Чим ближче було до дна, тим більше ображався на дружину. Врешті згадав недавній сюжет про “Вікно життя”. Одразу зрозумів, як навчити дружину більше ніколи так на довго не йти з дому. Одягнув малого, сів за кермо і поїхав за вказаною адресою.

Марія повернулась через дві з половиною години. Чоловік спав в машині, схиливши голову на кермо. Оглянула машину, квартиру – малого нема. Одразу обдзвонила і сусідів і рідних – нема. Врешті зателефонувала до відповідних служб.

Виявилось, що віддати дитину просто, а забрати уже не так легко. Почалось розслідування. Опитували сусідів і знайомих, перевіряли умови проживання. Марія світу білого від сліз не бачила. Скільки кабінетів обійшла. І найдивніше – ніхто не робив винним її чоловіка. Усі мов змовившись казали, що то вона залишила дитину у невідповідних умовах. Адже вона мусила знати з ким живе.

Дитину згодом все ж повернули. Але скільки сивого волосся з’явилось на материній голові, ніхто не знає.

А з Валерія, мов з гуся вода. Сама, мовляв, винна. Я тут ні до чого.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page