fbpx

Я не впізнавала свою подругу. Знаєте, я знала, що кохання людей змінює, але я ніколи не думала, що отак людину можна пригнобити, змінити і змаліти

То таке лиш в кіно буває, коли натиснув на кнопочку і людина забула, ким вона була і що любила.

Я Лілю знала вже років десять, ми разом працювали в офісі і я знала, що на неї можна покластися. Це така людина, ну як сонечко – всіх усмішкою обігріє, слово привітне знайде, допоможе.

Така щира, така мила, ну я вам кажу, що я такої людини іншої я й не знаю.

А далі з нею стався Максим. Саме так, як якась неприємність стається, так і з нею стався цей чоловік. І все, моєї подруги, моєї впевненої в собі колеги і жінки просто не стало. Я її просто не впізнавала.

В очі тому Максиму заглядає, думки своєї на ні що не має, але найбільше – залежить від думки свекрухи і від настрою свекрухи.

Я найперше думала, що то їй вік, а їй тобі було тридцять дев’ять років, отак діє на мозок.

Але потім зрозуміла, що то щось інше. Інколи та чудова жінка в ній все-таки пробивалася на світ Божий і говорила мені, що свекруха так вже тримає Максима біля нігтя, що вона не знає, як далі бути, бо Максима любить сильно, а той любить і слухає лиш маму. Як у них дійшло до весілля я не знаю.

Вона попросила мене бути свідком на церемонії і я погодилася. Приїхала раніше за всіх до неї і просто свою подругу не впізнала – на лиці очей не видно.

Виявляється, свекруха телефонувала, що вона її дитину обкрутила і весілля нікому не треба. Ліля вже ніч не спала і тепер не знає, як бути, бо гостей запрошено, все замовлено.

– Давай, будемо збиратися, а там буде видно, – сказала їй я.

Якось вже її привели в нормальний вигляд і як вона побачила, що наречений приїхав, то вся аж засвітилася від щастя. Я теж полегшено зітхнула і вже кинулася просити викуп за наречену, як тут стала мати Максима і сказала, що вони й так запізнюються. А вона своїх гостей не буде заставляти чекати. Всім заціпило…

Ліля стала знову непомітною… На весіллі свекруха все поривалася конверти забирати собі в сумку і якби не батьки Лілі, то так би все й було, але тут її мама не витримала і сказала, що гроші будуть молодим.

– А я за що маю гостям дорогу оплатити та свою частку заплатити, – обурилася свекруха, – Я через вас в борги лізти не збираюся.

І це все при гостях, на весь голос!

Максим мало під стіл не ліз, а Ліля вся така тиха і розпашіла сиділа, і не знала, що робити. Ситуацію виправив тамада, почав щось там говорити, але стало зрозуміло, що молоді будуть разом не довго. Я чула, як мама Лілі казала, що вона може вже подавати заяву.

– Доню, тобі життя з такою свекрухою й так не буде, – сказала вона.

Читайте також: Я була вражена батьковою поведінкою, хай там як, але це точно виглядало дивно, адже мама ж лиш недавно пішла. Ще речі її всі в квартирі. Я старалася телефонувати до батька, але він так різко відповідав, що я зрозуміла, що мені не раді

І була права, бо свекруха й після весілля лізе до них з відвідинами, перевірками, і телефонними дзвінками.

– Чого ж ти її на місце не поставиш, – дивуюся цьому я, – Ти ж нормальна людина, з нормальними цінностями, чого ти язик в одне місце запхала? Я тебе просто не впізнаю.

– Звичайно, не впізнаєш, то ж не хіхікати в офісі над серіалом, а це жити з людиною, яку ти любиш.

– А чи треба так жити?, – кажу я їй на те, – І чи любить тебе твій Максим, якщо отак маму пускає до вас у спальню?

Подруга образилася. Але я не думаю, що жити, переступаючи через себе, то вже так гарно, навіть, якщо це називається словом «заміжжя».

Чи мені краще до неї не пхатися?

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page