fbpx

Я попросила нареченого заїхати зі мною в магазин, щоб накупити всяких дрібниць: штори, світильник, карниз, плінтуса, та на касі він відійшов в бік, поступаючись можливістю оплатити все це мені. Мовляв, я для себе затіяла цей ремонт і зміну меблів. Йому здається, що все в моїй квартирі було нормально

Ми з нареченим захотіли пожити разом до весілля, щоб перевірити свої почуття і притертися один до одного в побуті. У нас обох є свої квартири, але так як моя квартира більша, то було прийнято рішення жити у мене.

Сталося це ще півроку тому. За цей час я затіяла невеликий косметичний ремонт в одній з кімнат і вирішила поміняти там меблювання. Так як мій хлопець тепер живе на моїй території, а свою житлоплощу благополучно здає в оренду, то я розраховувала, що він мені в цьому допоможе. Однак коли я попросила його заїхати зі мною в магазин, щоб накупити там всякої дрібниць: штори, світильник, карниз, плінтуса, то на касі він відійшов в бік, поступаючись можливістю оплатити все це мені. Я розумію, що це не його квартира, проте сума в чеку була зовсім невелика, і він легко міг її подужати. У нього зарплата вища від моєї, а тепер до цього завдяки мені ще додався дохід з квартирантів…

Я вирішила з ним про це поговорити, і він сказав, що не бачить сенсу вкладатися в чужу квартиру. Мовляв, я для себе затіяла цей ремонт і зміну меблів. Йому здається, що все в моїй квартирі було нормально, і старі меблі могли прослужити ще багато років. В принципі, з цим було важко посперечатися, і я погодилася. Але якщо вже закралися сумніви, то я вирішила розпитати його про наше майбутнє спільне життя так би мовити «на березі» – до весілля.

З’ясувалося, що навіть якщо ми одружимося і будемо жити у мене, то він не має наміру вкладатися в мою квартиру з принципу. Мовляв, він же не є в ній господарем, і вона оформлена тільки на мене. Коли я сказала, що це буде нечесно: виходить, що всі витрати по благоустрою буду тягнути на собі я, хоча жити тут ми будемо разом, а на перспективу – ще й з дітьми, то він запропонував через якийсь час помінятися ролями, якщо мене влаштовує його квартира. Я на це погодилася, і тоді відразу почалися вмовляння трохи почекати: він говорить, що здав квартиру з договором на довгий термін, і що вже взяв заставу з мешканців. Сказав, що виручені гроші він хоче вкласти в наше весілля. Однак він у мене прихильник  принципу «все навпіл» і тому свою частину за майбутнє свято мені теж доведеться вносити.

Я не чекаю від свого чоловіка подачок, проте мені здається, що робити щось для свого будинку – це нормально, і не важливо, на кого ця житлоплоща оформлена.

Як донести до нього свою точку зору і як тоді ділити бюджет і обов’язки? Може теж з нього орендну плату брати?

Фото – ілюстративне.

You cannot copy content of this page