fbpx

Я точно знаю, що коли чоловік гуляє з донькою, Наталки з ними немає. Але ввечері після прогулянки в її профілі обов’язково з’явиться сторіс а-ля щаслива сім’я на прогулянці. Тобто, вона приводить доньку на дитячий майданчик, робить кілька фотографій і залишає мого чоловіка з донькою. Сама йде.

Якщо подивитися на соціальні мережі колишньої дружини мого чоловіка, то може скластися враження, що вона все ще одружена. Я ж то знаю, що всі ці світлини – показуха чистої води. І мені не образливо. Мені не завидно. Мені не хочеться насолити чи ще що-небудь, я просто дивуюся, до чого цей фарс.

Я точно знаю, що коли чоловік гуляє з донькою, Наталки з ними немає. Але ввечері після прогулянки в її профілі обов’язково з’явиться сторіс а-ля щаслива сім’я на прогулянці. Тобто, вона приводить доньку на дитячий майданчик, робить кілька фотографій і залишає мого чоловіка з донькою. Сама йде.

Або взяти, наприклад, Новий рік. Чоловік святкував вдома зі мною, доньку привітав тридцятого числа, весь вечір провів з нею: погуляв, відвів на піцу, вручив подарунок, потім відвів додому. Але, чомусь, фотографія, на якій Наталка, мій чоловік і їхня донька стояли неподалік Наталчиного будинку біля ялинки, з’явилася на сторінці колишньої дружини в новорічну ніч.

Я не стежу спеціально, у нас просто багато спільних друзів, в основному це друзі чоловіка і їхні дружини. Тому профіль Наталки часто вискакує в моїх рекомендаціях. Не можу втриматися, щоб не натиснути. Перший раз – з цікавості, я ніколи її не бачила, а потім – лише усміхнулася. Підкреслю, що цілеспрямовано я сторінку Наталки не шукаю. Але, судячи з недавніх подій, Наталка надає дуже велике значення фотографіям.

Восени донька чоловіка приїжджала до нас на тиждень. Вона часто приїжджає, особливо коли у мене випадає багато вихідних на тижні, і частіше за дівчинкою доглядаю я. А восени чоловік був у відпустці, Наталка написала в садок заяву про тижневу відсутність дитини. Вдень чоловік з донькою були вдвох, всюди ходили, гуляли. Вечорами вони годували мене вечерею, а потім ми всі або грали в настільні ігри, або теж йшли на прогулянку.

На одній з прогулянок чоловік зробив дуже вдалу фотографію. На ній були зображені я і його донька на красивих гойдалках, дуже схожих на садові, такі ж широкі, але трохи інші.

Спочатку я хотіла сфотографуватися одна, там ще була дуже красива ілюмінація, але донька чоловіка напросилася приєднатися. Обличчя дівчинки не було видно: вона мене обняла, вткнувшись носом в мою куртку. Але зі спини її можна було впізнати, якщо знати одяг дівчинки.

Вдома я запитала у чоловіка, чи не проти він, якщо я опублікую фотографію з його донькою у себе на сторінці, чоловік дав добро. У мене закритий профіль. Тобто, галерею з фотографіями бачать тільки друзі. Швидше за все, хтось із спільних друзів скинув Наталці скріншот фотографії з її дитиною на моїй сторінці. І колишня дружина кілька днів з цим боролася.

На наступний день Наталка подзвонила моєму чоловікові. Я, сидячи з ним в одній кімнаті, почула її голос у слухавці. Вона вимагала, цитую, “щоб ця негайно видалила фото з моєю дитиною”. Чоловік їй відповів, що не розуміє, чого Наташа від нього хоче, так як “цих” в його оточенні не спостерігається. Він порадив їй заспокоїтися, і передзвонити пізніше.

У мене закрита сторінка, але приватні повідомлення відкриті. Були відкриті – зараз це прикре непорозуміння виправлено. Через п’ять хвилин після того, як чоловік поговорив по телефону, Наташа мені написала. В особистій бесіді вона спочатку утрималася від образ. Коли я їй відповіла, що вміст моїх соціальних мереж її не стосується, то вона розійшлася.

“Це моя донька! Собака жіночої статі, спочатку сама стань матір’ю – і хоч весь інтернет закидай фотками своєї дитини. А де розміщувати світлини моєї доньки, вирішую тільки я. Я не давала згоди! Не видалиш по-хорошому, я піду в суд!” – загальний зміст її бесіди.

Я написала Наталці, щоб вона йшла в суд, раз так хоче, і заблокувала її.

Потім знову був дзвінок чоловікові. Вона зажадала, щоб він привіз доньку до неї. З натяком, що вона, як мама, не впевнена в безпеці дитини – хто знає, які ще фотографії ми робимо. Чоловік відразу завівся, сказав їй, що якщо її природа обділила розумом, то він в цьому не винен. Повертати дитину він відмовився. Не зовсім відмовився, просто в обумовлений день, а не раніше і за примхою Наталки.

Якщо чесно, я думала, що вона сама приїде за донькою. Але вона просто написала повідомлення: “Якщо вона не видалить фото, ти посидиш з донькою такого-то числа, я поїду до суду, писати заяву”. Потім знову був дзвінок. Я прибрала знімок в закритий альбом. Наташа задовольнилася. Може, вона навіть зраділа, але її радість була передчасною. Я злопам’ятна.

Як я написала вище, частіше за донькою чоловіка, коли вона гостює у нас, доглядаю я. Тобто, я її годую, вирішую, чи можна їй подивитися мультики, вибираю казку на ніч… І я вирішила на все питати дозволу у Наталки. Вона ж мати, вона ж повинна дати згоду на дії, які стосуються її дитини?

Донька чоловіка встала о сьомій ранку, попросила чай. Вдома дівчинка п’є чорний, у нас є чорний, чоловік п’є, і зелений, я п’ю, а донька чоловіка частенько просить налити їй мого чаю. Я, як порядна людина, подзвонила Наталціі. Взяла її номер у чоловіка і зателефонувала, щоб запитати дозволу з приводу зеленого чаю.

Спочатку вона мене не зрозуміла. Потім розлютилася. Почала на мене нападати. Я їй відповіла, що в разі відсутності дозволу, взагалі не зможу налити чай чужій дитині. Наталка сказала, щоб я питала у чоловіка. Я їй сказала, що він спить. Вона заперечила, що теж спить. Я парирувала, що вона – не мій чоловік, і до її сну мені байдуже. Головне, що дитина вже не спить і хоче чаю. А попити чаю вона (дитина) не може, так як у мене немає дозволу матері.

Потім я подзвонила Наталціі о пів на дев’яту ранку. Чоловік пішов в магазин, а його донька попросила мультики. Мені, зрозуміло, треба було отримати дозвіл на те, щоб включити чужій дитині мультики. І перед обідом теж дзвонила. І чого кричати було? Вона ж велика видавачка дозволів, не я.

У підсумку Наташа різко сказала, що я її дістала, і заявила, що її донька їздить в гості до тата, і нехай всі питання вирішує тато.

– Добре, – погодилася я. – Тоді приїжджай, забирай донька. А коли чоловік купить свою квартиру, тоді нехай його донька їздить в гості до тата. У моїй квартирі бути порожнім місцем я не збираюся. Тебе у о котрій чекати?

Вона кинула слухавку. Через кілька годин чоловік відвіз їй дитину. Там вони поговорили. Як я і думала, Наташі життєво необхідно сплавляти доньку. Так що вона зволила від мене відстати, тобто, визнала моє право і на публікацію фотографій з дитиною, і на вибір чаю, і на вибір всього іншого в той час, коли її донька знаходиться у мене вдома. На цьому питання було закрите.

Я, мабуть, скористаюся усіма дозволами, крім дозволу на фотографії, раз Наташа так болісно реагує. Все-таки є у неї якийсь пунктик, я впевнена.

Сама Наташа з фотографіями не зав’язала. Її сторінка постійно поповнюється знімками а-ля щаслива сім’я – мама, тато і дитина. Мені от цікаво, якщо вона себе мужика знайде, формат фото зміниться? Ну, які вони будуть? Мама, тато, дитина і новий чоловік? Мама, новий чоловік і дитина? Або нічого не зміниться?

Фото ілюстративне.

З Мережі.

You cannot copy content of this page