fbpx

Як легко почистити духовку, навіть коли прозоре скло перетворилось на матове з жирними патьоками

Ще недавно скло духовки сяяло чистотою і раптом перетворилося з прозорого в матове, та ще й з жирними патьоками? Не поспішайте в магазин за дорогими очисниками.

Досвідчені господині вважають за краще звести до мінімуму використання побутової хімії особливо там, де справа стосується приготування їжі.

Не дивуйтеся, але очистити від жиру і кіптяви без допомоги дорогих засобів можна навіть внутрішнє скло духовки. До того ж часу на це піде значно менше, ніж від далеко не завжди приємно пахнучих хімічних засобів, пише Мамины Шпаргалки.

Не впадайте у відчай, просто візьміть в руки чудо-губку (саме таке ласкаве прізвисько з деяких пір мають губки з меланіну) і почніть терти.

Для господарок, які раніше не використовували таку дрібницю для прибирання, важливо засвоїти, що ніякі засоби і абразивні порошки не знадобляться. Більш того, їх присутність згубно позначиться на властивостях самої губки і вона втратить свої «чарівні» властивості.

Що дійсно потрібно зробити, так це зволожити частину губки. Це допоможе швидше впоратися з бризками жиру і кіптявою. При роботі досить чергувати вологу частину губки з сухою.

Досягнутий результат вражає! Використовувати чудо-губку можна і для чищення інших поверхонь.

З легкістю відчистить скло духовки наступна суміш:

  • харчова сода – 1/2 склянки;
  • вода – 1/4 склянки;
  • оцет – 1/4 склянки.

У металеву ємність додаємо соду, потім воду, а в кінці оцет. Сумішшю, яка вийшла, натираємо скло і стінки духовки зсередини. Ємність сумішшю, що залишилася, кладемо всередину духовки і вмикаємо її на 100 С і залишаємо на 45 хвилин. Після цієї процедури духовку легко вимити навіть звичайною губкою.

Читайте також: 5 засобів, з якими ви швидко позбудетесь плісняви в будь-якому закутку оселі

Обов’язково діліться з друзями!

You cannot copy content of this page