fbpx

Як найпростіше отримати візу у США. Досвід українця

Отримати візу до США доволі складно. Через страхи у відмові багато українців не подають на американські візи взагалі, але часто ці страхи перебільшені. Про це у коментарі Gazeta.ua каже Юрій Моша, засновник компанії “Второй паспорт”.

Він вже довго живе у США і знає, як простіше отримати візу. Наприклад, якщо при подачі на візу продемонструвати, що у вас є екстраординарні здібності, то шанси потрапити до США набагато вищі, каже він.

“Але не бійтеся: для цього не обов’язково бути лауреатом Нобелівської премії чи відомим на весь світ спортсменом. Загалом ця порада стане у нагоді тим, хто старанно працює у будь-якій сфері: у бізнесі, в спорті, мистецтві чи науці та може довести свої успіхи”, — коментує експерт.

За матеріалами – Gazeta.ua.

Для людей, які мають заслуги в роботі, існує віза O-1 та імміграційна програма EB-1. EB-1 підходить тим, хто розраховує потім отримати грін-карту. Якщо таких планів у вас немає, то підійде і тимчасова віза O-1.

Але треба пам’ятати, що грін-карта зобов’язує жити в США як мінімум півроку. Вона видається на 10 років з подальшим продовженням. В цілому, грін-карта не обмежена за дією. Згідно з вимогами, треба тільки міняти фотографію в обумовлений період. Крім того, людина, що має грін-карту, за п’ять років може претендувати на американське громадянство. Для цього треба здати нескладний іспит.

Юрій Моша уточнює, що в цілому з візи O-1 можна перейти на імміграційну програму EB-1. Але цього не можна зробити, вже перебуваючи в США. Причина — складність доказового процесу.

“Людині треба довести, що у неї були успіхи в своїй країні й що на новому етапі її життя вони не зменшилися, а у США він чи вона продовжували працювати за фахом, публікувалися в пресі, наприклад, або випускали наукові статті. Тобто, якщо людина отримала візу і пішла працювати на посаду, не пов’язану з її екстраординарністю, то потім вже отримати EB-1 точно не вийде”, — пояснює експерт.

Крім того, додає він, зараз O-1 легко отримати, а EB-1 на сьогоднішній день знаходиться в певному “блоці” через велику чергу. Люди чекають ще з вересня 2018 року, тому багато хто йде іншим шляхом: спочатку отримують робочу візу, а потім вже працюють над грін-картою.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page