fbpx

Як повернути розтягнутому одягу первісний розмір та пришвидшити сушку в 2 рази – 10 трюків для ідеального прання

Першу пральну машину створив і запатентував американець Джеймс Кінг в далекому 1851 році. З тих пір і до сьогоднішнього дня вчені і винахідники працюють над тим, щоб зробити процес прання простіше, пише Мамины Шпаргалки.

Звичайно, до розгадки феномена зникнення при пранні «другого шкарпетка» ще далеко, але в цілому прати сьогодні стало набагато простіше і зручніше.

Ми підготували список хитрощів, які зроблять твоє прання ще більш ефективним, а бiлизну – сяюче чистою і свіжою.

Кубики льоду для одягу без складок

Щоб речі не мнулись, не варто класти в машинку в режимі сушки занадто багато білизни. Можна також додати в барабан кілька кубиків льоду. Установи високі обороти сушки і вистав таймер на 5 хвилин. Коли сушарка закінчить роботу, витягни одяг і переконайся, що праска тобі не знадобиться.

Пеpекис водню від засмальцьованих комірів

Сорочка ділової людини завжди повинна бути в ідеальному стані. Найсильніше забруднюються, як правило, манжети і комір. Складність ще й у тому, що вони не тільки сильно брудняться, але і важко відпираються. Пеpекис водню і нашaтир допоможуть тобі впоратися з засаленими місцями на комірі. Для цього достатньо змішати їх в рівних пропорціях і нанести на тканину. Після цього розчин змивається, а сорочка відправляється на балкон або на вулицю для сушки і вивітрювання специфічного запаху.

Розпізнавальні знаки

Якщо немає можливості зайнятися виведенням плями з одягу відразу, то краще залишити на ній якусь «позначку», наприклад прикріпити бiлизняну прищіпку. Коли справа дійде до прання, легко буде знайти і не пропустити речі, над якими потрібно попередньо попрацювати.

Пастки для кольору і бруду

У кожної господині бувало таке: в поспіху поклала кольорову річ до білих, не звернула уваги на температурний режим, не догледіла за чоловіком який вирішив «допомогти» з пранням.

Як результат – безнадійно зіпсовані речі, термінове замивання, запирання. Уникнути всіх цих неприємностей допоможуть спеціальні серветки для прання речей, які линяють.

Принцип використання простий: серветку потрібно покласти в бак пральної машини при завантаженні бiлизни. Одну, якщо бiлизна світла, дві, якщо кольорова і три, якщо річ точно линяє. Далі вибираєш потрібну програму, засипаєш миючий засіб як зазвичай і чекаєш…

Друшляк для ручного прання

Після ручного прання делікатних речей, наприклад бюcтгaльтерів, зручно використовувати звичайний друшляк: акуратно поклади туди тільки що випрану річ, щоб дозволити стекти надлишкіам води. І тільки потім виймай і вішай сушитись.

Ефірні масла для свіжості

Кілька крапель лавандового ефірного масла, додані при полосканні в барабан пральної машини, додадуть білизні свіжого аромату. А ефірне масло лимона може допомогти видалити плями.

Фольга для скорочення часу сушіння

Один з поширених трюків – покласти кульку з алюмінієвої фольги, яка в даному випадку служить антистатиком для одягу, в барабан машини при пранні. Однак і в режимі сушки фольга також може бути використана – в такому випадку речі висохнуть швидше.

Як повернути речам первісний розмір

Повернути первісний розмір і форму одягу допоможе 1/4 склянки кондиціонера для волосся. Необхідно розвести його в тазику з прохолодною водою і замочити речі на 20-30 хвилин.

Клубки вовни для м’якості речей

Щоб бiлизна була м’якою, досить помістити в барабан пральної машини з випраною бiлизною кілька клубків натуральної вовни нейтрального кольору і включити режим сушки. Але для темних речей такий трюк не підходить.

Лак для волосся від чорнильних плям

Читайте також: 5 способів без зусиль почистити кухонні шафки від жирного нальоту – прибрати навіть багаторічний наліт простіше, ніж здається

Замість того щоб, пошкоджуючи тканину, терти чорнильні плями щіткою, краще акуратно скропити їх лаком для волосся, а потім відразу промокнути серветкою. Таким способом можна видалити навіть застарілі плями.

Ручне прання одягу поступово стає надбанням минулого. Однак, незважаючи на автоматизацію процесу, не варто пускати прання на самоплив, адже його результат залежить не тільки від машини.

Діліться корисними порадами з друзями!

You cannot copy content of this page