fbpx

Як путін може використати військо Лукашенка – аналітика від Інституту вивчення війни

Час публікації: 11:19:56

Вчора, 10 жовтня, відбулася не лише масована ракетна атака на Україну, але й оголошено Лукашенком про розгортання Регіонального угруповання військ Союзної держави (РУВС).

Вже який місяць білоруська армія проходить «навчання» біля кордонів з Україною, а вчора Білорусь і Росія домовилися про розгортання Регіонального угруповання військ Союзної держави (РУВС) – стратегічного формування російських і білоруських підрозділів, призначених для захисту Союзної держави. При цьому Лукашенко запевняв росію у відданості цій домовленості.

Проте ISW припускає, що Кремль таким чином намагається не напасти на північ України, а «зафіксувати» українські війська під Києвом, щоб вони не пішли на підкріплення в участі в контрнаступальних операціях.

Проаналізувавши подіє на 10 жовтня аналітики виділяють такі факти:

• Російські війська завдали ракетних ударів по більш ніж 20 українських містах.

• Президент путін заявив, що це відповідь за «Кримський міст».

• Російські та білоруські сухопутні війська утворили, так зване, Регіональне угруповання військ Союзної держави, але ударного угрупування немає.

• Станом на 10 жовтня ЗСУ, ймовірно, звільнили понад 200 квадратних кілометрів території на заході Луганської області.

• Російські війська марно намагаються повернути втрачені території на Херсонщині.

• Попри запевняння, що «росія тут навсєгда», представники російської та окупаційної адміністрації «створюють умови для переміщення до 40 000 мешканців Херсонської області до окупованого Росією Криму та Російської Федерації».

• Російське Міноборони не здатне забезпечити свіжомобілізовані сили, ймовірно, через багаторічні розкрадання солдатами-контрактниками та командирами.

Фото: колаж.

10/11/2022

You cannot copy content of this page