fbpx

Як відремонтувати джинси, якщо вони протерлись в найбільш незручному місці

Кожна людина рано чи пізно стикається з такою малоприємною проблемою, як протерті джинси.

Більшість помилково вважає, що в такій ситуації улюблені штани залишається тільки викинути на смітник.

Насправді це не так, джинси можна полагодити, причому власними зусиллями, пише Novate.

Підготовка

Перед тим, як братися за ремонт улюблених джинсів, слід підготувати інструменти і матеріали для робочого процесу. В першу чергу знадобляться нитки максимально схожі за своїм кольором на тканину, а також флізелін – нетканий матеріал прокладки, який широко використовується при підшивці одягу для посилення крою. Також потрібна буде швейна машина, праска і, звичайно ж, ножиці. Для досвідченої господині в процесі штопання джинсів насправді немає нічого принципово складного.

Інструкція

Спочатку беремо флізелін і вирізаємо з нього два шматочки. Розмір кожного шматка тканини повинен бути трохи більшим, ніж розмір пошкодження джинсів. Після цього прикладаємо шматочки до виворітної сторони поверх потертості. Клейовою стороною матеріал кладемо на тканину. Беремо гарячу праску і пропрасовуємо. Це призведе до того, що флізелін приклеїться до джинсів.

Тепер звертаємося за допомогою до швейної машинки. Заправляємо в неї приготовлену нитку потрібного кольору. Шити матеріал потрібно по лицьовій стороні.

Прокладка рядка починається від шва до місця, де закінчується протерта ділянка. Пам’ятайте про те, що шов повинен обов’язково збігатися з напрямком малюнка джинсової тканини. Потрібно також прокласти строчку в зворотному положенні, для цього використовуємо зворотний хід машинки.

Рядки слід укладати максимально близько один до одного. Таким чином, зашивається вся протерта ділянка. Вся робота, насправді, не займе багато часу.

Читайте також: Як за 3 хвилини прибрати заломи на місцях згину на шкіряному взутті

Корисно? Обов’язково поділіться з друзями!

You cannot copy content of this page