fbpx

Як з виставки: як виростити ідеальну продовгувату і рівну моркву

Вирощені своїми руками овочі часто смачніше магазинних. Але коли мова заходить про моркву, багато садівники скаржаться, що їм не вдається виростити прямі коренеплоди. Вся справа в правильній техніці, пише Своими Руками.

У вас коротка кругла морква, яка більше схожа на картоплю?

Моркві потрібен легкий, повітряна ґрунт. Для цього можна додати до нього піску, додатково змішавши його з мохом.

Зоріть ґрунт. Так, багато хто не є шанувальниками цієї затії, але моркві потрібен пухкий ґрунт на 45 сантиметрів в глибину. Повинні бути відсутнім камені, бур’яни, грудки землі. Все, що може вплинути на зростання моркви.

Морква розколюється і відрощує ноги?

Не удобрюйте ґрунт. Швидше за все, ви застосовуєте занадто багато компосту або гнoю. При посіві намагайтеся розподіляти насіння рівномірно, щоб паростки не зросталися. Можна використовувати сівалку. При проростанні ґрунт потрібно тримати вологим. Поливайте часто, але неглибоко. Ґрунт не повинен твердіти повністю.

Як садити моркву

Підготуйте землю задовго до посіву насіння. Перш ніж копати, дайте ґрунту висохнути.

Для посадки на відкритому повітрі краще вибирати дні, коли тепла погода вже встановилася, і вдень температура повітря доходить до 15 градусів. Кожні три тижні можна робити досів, щоб отримати кілька врожаїв.

Розташовуйте насіння, залишаючи між ним 8-10 сантиметрів. Між рядами має бути близько 30 сантиметрів. Накрийте засіяне насіння піском, щоб не допустити повного висихання.

Не панікуйте, якщо протягом 2-3 тижнів не бачите паростків. Морква повільна. Краще вибирати для неї ділянку з гарним освітленням, щоб у неї завжди був пряме сонячне світло. Якщо ви підсаджує насіння протягом літа, йому буде потрібна тінь.

Підготовка ґрунту

При вирощуванні моркви (і інших коренеплодів) важливо враховувати стан ґрунту. Переконайтеся, що в ньому немає каменів. Камені заважають проростати моркві, в результаті виходять деформовані або дрібні коренеплоди.

Уникайте надмірного використання гнoю або інших добрив. Якщо ваша морква знайшла «ніжки», расщепилась – ґрунт занадто удобрений.

Читайте також: МОРКВА СХОДИТИМЕ ШВИДКО ТА БУДЕ СМАЧНОЮ І СОКОВИТОЮ, ДОСТАТНЬО ЛИШЕ ПОСІЯТИ ЇЇ ЦИМ СПОСОБОМ

Догляд

Після посадки накрийте грядку мульчею, щоб зберегти вологу і прискорити проростання, а також не перепалити коріння прямими сонячними променями. Коли паростки виростуть приблизно на 2,5 сантиметра, прорідь посадку. Скупченість призводить до поганого росту. Через 5-6 тижнів можна використовувати добриво. Залежно від сорту і умов вирощування, дозрівання моркви може зайняти від 2 до 4 місяців.

Навіть якщо ви дотрималися всіх перерахованих вище поради, не чекайте результату як в продуктовому магазині. Для продажу відбираються тільки ідеальні за зовнішнім виглядом овочі і фрукти, але це не робить трохи менш симпатичні несмачними.

You cannot copy content of this page