fbpx

Як за 10 хвилин очистити кілограм соняшникового насіння від лушпиння

Напевно, кожен бачив в магазинах пакети з насінням, очищеним від лушпиння. Доводилося коли-небудь замислюватися над тим, як його чистять? Безумовно, робить це не 10 тисяч «полoнених» китaйців, які сидять і лузають насіння, що проходять по конвеєру. Явно насіння чистять за допомогою якоїсь технології. Дізнаємося ж її разом, пише Novate.

Почистити хоч кілограм, хоч сто насіння не так складно, як може здатися. Технологія очищення виглядає приблизно таким чином.

Для початку потрібно взяти добре прожарене насіння. З сирим і відвологлим насінням даний метод не працює, так що спочатку доведеться в будь-якому випадку смажити. Тепер знадобиться каструля. Наповнюємо її питною водою і ставимо кип’ятитися.

Коли вода закипить, беремо все насіння і висипаємо в каструлю. Каструлю накриваємо кришкою, після чого варимо насіння соняшнику протягом 30-45 секунд.

Насіння легше води, тому воно буде  триматися на поверхні.

Після цього знімаємо каструлю з вогню і, використовуючи сито, відокремлюємо насіння.

У ситі просушуємо насіння за допомогою фена, після чого акуратно засипаємо в блендер. Важливо простежити за тим, щоб насіння не заблокувало лезо.

Тепер насіння потрібно перемолоти. Близько 10% насіння повністю роздробиться, а от все інше очиститься через удари об стінки і одне об одного. Вмикаємо блендер не відразу. Спочатку робимо кілька коротких поворотів леза і поступово переходимо до довших.

Залишився останній етап. Знову беремо каструлю і наповнюємо її водою, після чого висипаємо масу насіння і лушпиння в воду. Чекаємо 5 хвилин, поки насіння, яке поважчало, не осяде на дно і потім виловлюємо все лушпиння. Знову беремо друшляк – витягуємо ласощі і сушимо. Готово!

Читайте також: Візьміть звичайну фольгу і покращіть сигнал Wi-Fi в 2 рази

Детальніше можна подивитися у відео:

Сподобалось? Обов’язково діліться з друзями!

You cannot copy content of this page