fbpx

— Як же ми? – дивиться на мене подруга здивовано. – Час такий непростий. Куди нам іти? Зима на носі. Може до весни почекай, ми з житлом розберемось. Виручай, подруго!

Ми з родиною виїхали зі столиці до Італії у перші же дні вторгнення росії. У Мілані моя сестра проживає з родиною. тож прийняла вона нас радо. Квартири там величезні, місця усім вистачило. А скоро і я і чоловік на роботу влаштувались і змогли винайняти для нас усіх окрему хай і не надто велику квартиру.

Спершу, ми думали, що залишимось тут не на довго, тому і пустили до нашої квартири подругу з родиною пожити. Вони втікали з передмістя Києва і наша порожня квартира виявилась просто порятунком для них усіх. Квартира у нас трикімнатна, тому там зупинилась не тільки вона з родиною, а й її куми з батьками. Заголом, у нашому домі проживало близько п’ятнадцяти людей.

Наразі там лиш подруга з чоловіком і двома дітьми. Повертатись їм просто нікуди. Якщо у батьків, хоч кілька кімнат вціліло, то від їхнього дому і фундаменту не залишилось.

На сімейній нараді, ми з чоловіком вирішили, що квартиру у Києві потрібно продати, попередньо розпродавши усі меблі і техніку. Кошти нам дуже потрібні, аби тут розпочати життя з чистого аркуша. Поїхала в Україну звісно ж я, чоловік залишився з дітьми.

— Як же ми? – дивиться на мене подруга здивовано. – Час такий непростий. Куди нам іти? Зима на носі. Може до весни почекай, ми з житлом розберемось. Виручай, подруго!

Я не чекала такого повороту подій, якщо чесно. Розумію, що все не просто, але час є, поки все розпродам і покупця знайду місяць-півтора в запасі є. Сказала, що допоможу їм з пошуком житла і оплачу оренду за перші місяці.

Навіть не знаю, як тепер бути. Почуваюсь зрадницею перед подругою, яка мене не раз виручала. І справді, нині не проста ситуація і з житлом і з роботою. Але і моя родина, там за кордоном, потребує цих коштів зараз. У нас з’явилась прекрасна можливість влаштуватись у чужій країні, але для цього потрібно продати нашу квартиру в столиці.

17,10,2022

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page