fbpx

Як житомирські мисливці вивозили снаряди з-під носа в окупантів: «80-річний дід тримається за серце і каже: “Все, хлопці, не можу”. Я розумію, що треба вантажити, кажу: “Діду, треба, ідемо, у мене двоє дітей!»

Про сімох житомирських мисливців, які вивезли понад тисячу одиниць боєкомплектів до таких сучасних видів озброєння, як “Стугна-П”, “Корсар”, “Нептун” та “Вільха” з цехів Укроборонпрому , – йдеться в сюжеті «Факти».

“Я прийшов до своїх хлопців і кажу: Хлопці, є робота, але робота дуже ризикована. Пояснив їм ситуацію, і всі сказали однозначно, що їдемо”, – пригадує Віктор Олійник, який все це й організував.

“Коли війна в країні, може прилетіти в будь-який момент. Ми розуміли, що є небезпека, що можемо не повернутися, проте ми поїхали”, – каже інший житомирянин, Дмитро Мосійчук.

Шанси були мізерні, бо на ці цехи вже полювали окупанти і одну таку ДРГ вони зустріли по дорозі.

“В принципі, ми вже повинні були по них стріляти, але було незручно, тому що водій сидів збоку. Ми по рації одразу передаємо фурі: “Сергій, дaви їх”. І Сергій на повороті затискає цей бус – і ми колоною проходимо на швидкості. Чудо відбулось”, – розповів Вадим Олійник.

Зазначається, що спочатку чоловікам вдалось вивезти понад тисячу ракет до протитанкових комплексів “Стугна-П” та “Корсар”. Потім було ще шість успішних виїздів – по ракети до системи залпового вогню “Вільха” та комплектування до “Нептунів”.

250-кілограмові снаряди до “Вільхи” вантажив 80-річний дідусь, який колись працював на складі електриком. Він під постійними обстрілами керував краном.

“Він підбігає до дверей, тримається за серце і каже: “Все, хлопці, не можу”. Я розумію, що треба вантажити, кажу: “Діду, треба, ідемо, у мене двоє дітей, ти вже старенький, але давай – разом ми зараз усе зробимо”, – розповів Віктор Олійник.

Везли боєприпаси трасою Київ – Ковель повільно і з вимкненими фарами та ще й трасу вже активно прострілювали росіяни. Коли майже все було вивезено в склади прилетіла ракета.

Зараз чоловіки кажуть, тепер найприємніше для них – дивитись відео з передової, як їхніми боєприпасами знищують російську техніку та наближають перемогу, пише Обозрєватєль.

Фото: Скрін з відео.

06/15/2022

You cannot copy content of this page