fbpx

Як зробити старі махрові рушники м’якими і пухнастими, наче щойно з магазину

Кожна домогосподарка, напевно, помічала, що з часом махрові рушники втрачають свою м’якість і пухнастість. Вони стають жорсткими і нееластичними. Магазинні кондиціонери й пом’якшувачі не завжди справляються зі своїм завданням, але це не привід засмучуватися або викидати загрубівші рушники! Досить спробувати кілька домашніх і дуже простих способів, які запросто зроблять рушники знову пухнастими і м’якими, пише Headinsider.

М’які і пухнасті махрові рушники – це просто

1. Прання махрових рушників – справа тонка

Перучи махрові рушники, важливо робити це окремо від інших речей. Важливо, щоб пральна машинка не була забита!

Пухнасті і м’які рушники просто ненaвидять тісноту, тому краще за раз прати не більше 3 штук. Оптимальний варіант з урахуванням розмірів барабана – він повинен бути наповнений не більше ніж наполовину.

2. Махрові рушники: тонше прання лише сушка

Рушники ще менше тісного прання люблять штучну сушку. Батареї, обігрівачі, сушильні шафи – вoроги м’якості і пухнастості. Сонце теж можна віднести до цього ряду!

Найкращий спосіб просушування випраних або сирих махрових рушників – розвішування їх в затіненому просторі. Відкритий повітря – це теж добре. На крайній випадок підійде класична сушка на мотузці або перекладині у ванній або коридорі.

Також важливо, щоб махрові рушники просихали повністю. В іншому випадку вони можуть почати неприємно пахнути, а при складанні в шафу і зовсім стати джерелом гpибку і цвiлі.

3. Знову про прання махрових рушників

У вступі ми говорили про кондиціонери і злегка не договорили! Застосовувати їх для полоскання махрових рушників – просто виpок пухнастості і м’якості.

Справа в тому, що кондиціонуючі засоби у вигляді маленьких часточок накопичуються в волокнах махрових рушників, і після висихання роблять їх грубими.

Домашній кондиціонер: щоб махрові рушники повернули свій первозданний вигляд

Беремо:

  • 150 мл оцту;
  • 75 грам соди.

Тепер потрібно завантажити махрові рушники в пральну машинку. Не більше половини барабана, якщо пам’ятаєте. Замість засобу для прання потрібно залити оцет і запустити режим прання без віджимання і полоскання.

Читайте також: 6 КРУТИХ СПОСОБІВ ПОЧИСТИТИ ПРАСКУ ЗЗОВНІ ТА ЗСЕРЕДИНИ. ЦЕ ПОКРАЩИТЬ ЯКІСТЬ ПРАСУВАННЯ В РАЗИ!

Після закінчення прання потрібно запустити повторний цикл, додавши замість порошку соду. Полоскання і віджимання в даному випадку потрібні.

Спробуйте і переконайтеся самі: ваші махрові рушники будуть як нові! Вони стануть м’якими, пухнастими і дуже приємними на дотик. Діліться публікацією зі знайомими домогосподарками – вони будуть вдячні!

You cannot copy content of this page